NYHETSARKIV

Skinkcupen avgjord.

Den 16/12 avgjordes årets Skinkcup. Efter mycket bra spel och trevligt umgänge delades priser ut till de som under kvällen lyckats bäst. Övriga fick var sin godispåse eller pepparkakor beroende på ålder. I Ungdomsklassen, upp till klass 9 och med åldershcp, vann Oliver Bucukovski efter en jämn final mot Vilgot Persson. Det skiljde 9 poäng till slut. Trea kom Kevin Hewer.

I Seniorklassen som spelas med dyn. hcp vann Anton Ahlberg. Alexander Svensson kom tvåa (som alltid) och trea kom Anton Ahlgren. Alla tre spelade lysande hela kvällen. Men kvällens segrare som slog 246 i finalen utan hcp lyste starkast.Stort grattis till Oliver och Anton Ab! Måste även ge en eloge till Mattias Martinsson som försvarade föräldrarnas heder genom, för att andra året i rad komma till finalstegen (de sex bästa i seniorklassen)

Image description

Image description

Ungdomsserie

Tyvärr blir det inget av med Ungdomsserien som vi hade anmält oss till. Det var bara tre lag anmälda så de har beslutat för att inte köra Ungdomsserien i år. Vi får hitta på något annat i vår för att de yngsta med licens ska få fler matcher.

//Conny

Julavslutning för Bompabowling.

I fredags var det dags för julavslutning för klubbens nyaste aktivitet efter en idé från Lasse. Den startade upp för ca två månader sedan och är för de allra yngsta. Populära ledarna, Jonne och Amandus, hjälper dem att hitta rätt klot och talar om vems tur det är. Tanken är att det ska var lek och ingen träning. Vad jag kunde se var det många glada miner och många high 5 efter slagen. Till våren hoppas vi att det har spritt sig så att ännu fler kommer. Vi ses vecka 3!

Image description

//Conny

Träningar för licenserade

Fram t.om. 22/12 är det träning som vanligt.
Vecka 52 onsdag 28/12 kl 19-21 Vecka 1 4/1 kl 19-21.
Fr.o.m. vecka 2 kör vi på som vanligt.

Julskyltning

Nu på söndag 4/12 är det julskyltning och det är viktigt att alla ställer upp! Schema finns i gästboken.

//Alle

Skinkcupen

Den avgörs fredagen den 16/12 från kl. 16.00. Alla medlemmar är välkomna! Kostar inget att delta. Den spelas i två klasser. Den yngsta klassen är för de som går i 9:an och yngre och hcp efter ålder. Äldre klassen kör efter det dyn. Hcp. Cupen spelas i 3 serier och därefter spelas en finalstege. Vi bjuder på ärtsoppa och Bullens korv. Anmälan görs till Lasse i Bowlan.

//Conny

Uppehåll

Uppehåll runt jul och nyår för olicenserade Under vecka 50 körs den sista träningen innan vi tar julhelg. När vi sedan har fått våra julklappar kör vi igång under vecka 3. Glöm inte bort att delta i Skinkcupen!

//Conny

Ungdomsserie

Vi har anmält TKK till en ungdomsserie för spelare födda 950101 och senare. Eftersom B-laget spelar mindre matcher i år vill vi att de som spelat minst ska få fler matcher. Det är tre sammandragningar varav den första ska gå i dec. Var och vilken helg vet vi inte än. Henrik Andersson (Marcus pappa) håller i detta.

//Conny

Distriktsmästerskap

3-4/12 är det 3-mannalag i Växjö. 10-18/12 spelas individuellt, 2 och 4-mannalag i Karlshamn. Hör av er till Conny innan den 25/11 om ni är intresserade. Mer info

Här


//Conny

Hegga 5:a i seniortouren

Hegga slutade 5:a på deltävlingen i Skövde efter ha slagit 1470. Läs mer
Här


//Alle

Utveckling

Klubbens mål är att utveckla våra spelare men även organisationen runt omkring. För utvecklingen av spelarna har vi gjort en del. De två största grejerna är en extern tränare (Kenth Andersson) för våra licenserade spelare samt att vi utbildat 13 spelare/föräldrar i tränare steg1. Vi behöver bli fler som jobbar för att utveckla klubben. Det vi tittar på just nu är följande funktioner.

Styrelseledamot. Vi har en ledig plats som ledamot. Vill du vara med för att lära dig hur man arbetar i styrelse, eller tycker du att vi ska skapa ännu mer aktiviteter. Vi ser till att du får göra så mycket/lite du själv känner att du hinner med. Vi har ca 6 styrelsemöten per år.

Lagledare. Vi behöver lagledare till både A och B-lag. Lasse plockar ut lagen och det fungerar bra. Han har koll på vilka som tränar och hur de tränar. Men för att lasta av Lasse lite börda under matcherna skulle jag vilja ha lagledare. De ska manar på våra spelare, hålla i ev. byten. De ska helst inte vara med och spela. De behöver inte vara så kunniga i bowling, men det är en fördel, däremot ska de kunna ta människor på rätt sätt.

Matchprotokollförare. Även detta till A och B-lag. Idag sköter Lasse och några spelare detta men de behöver koncentrera sig på spelet istället för protokollet. Protokollförare behövs bara till hemmamatcherna och det hade varit perfekt om vi kunde få till tre till respektive lag. Det skulle innebära ca fyra matcher per år. Det är inte svårt och är det något oklart någon gång finns bl.a. Lasse där att fråga. Den första gången ser vi till att du har någon bredvid som kan.

Alla dessa funktioner kan tillsättas av spelare, föräldrar, fd bowlingspelare, korpenspelare osv. Kolla med era föräldrar eller om ni känner andra som är eller kan bli intresserade av bowling.
Hör av er till Conny (conny.svingerum@telia.com eller 070-6397207) om du är, eller vet någon annan som är, intresserad

//Conny

Nya grupper

Under de närmaste veckorna kommer vi att köra igång tre nya grupper. Bompabowling För de allra yngsta. Mestadels bara lek med "rännstaketen" uppe. Tränare Jonne och Amadeus.

Nybörjarträning för tjejer Inriktar sig till tjejer från ca 10 till 18år. Tränare Sabina.

Nybörjarträning för vuxna Du bestämmer själv när du tycker att du är vuxen. Tränare Conny.

Sedan tidigare har vi. Nybörjarträning för ungdomar Vi kör två grupper och där finns det plats för ytterligare spelare. Tränare Nickas, Pontus och Jonne. Kommer troligtvis att börja under vecka 39. Återkommer med tider.
Frågor, kontakta Conny (conny.svingerum@telia.com eller 070-6397207)

//Conny

Innebandy

På tisdagar från och med den 13/9 kommer vi spela innebandy i B-salen mellan 18-19. Alla klubbmedlemmar kan vara med och spela.

//Alle

Internmatch

Vi kommer spela en internmatch nu på torsdag 1/9 kl 18-20 som en uppvärmning inför de första matcherna.

//Conny

Träning med Kenth

Vi kör träningar med Kenth varannan onsdag kl 19-21 (jämna veckor)

//Conny

Årsmöte

Kommer hållas efter träningen torsdagen den 1/9 kl 20 nere i bowlinghallen.

//Conny

Träningsmatch

Den 20/8 kl. 11.00-14.00 kommer vi att möta Bodekull i Karlshamn. Vi spelar 6 serier och tar med 10 spelare. P.g.a. att inte Kenth är bokad på annat denna helgen blir det tyvärr inget träningsläger. Vi jobbar för att få till fler träningsmatcher så att alla med licens kommer att få minst en match innan serien drar igång.

//Conny

Ungdomsserien

Image description

Oliver Jonathan, Pontus och Marcus har varit med i ungdomserien som har spelats som en grundserie först mot lag som Ljungby, Hultsfred, Nybro o Jönköping. Tkk vann grundserien och spelade final i Eksjö 1 maj. Där vann de efter en spännande finaldag mot Team taggen, Västervik. Stort grattis killar! Bra jobbat!

Säsongsstart

Uppstart till hösten för licenserade. Första träningen blir onsdagen den 3/8 kl. 16.00-20.00. Den kommer att hållas av Kenth. Under kvällen blir det fika. Träningen är OBLIGATORISK. Efter detta kommer vi att köra varje torsdag. Vilka som tränar vilka klockslag tar vi senare. Kenth kommer även kommande säsong att träna oss varannan vecka. Förhoppningsvis tätare i början.

Lörd/Sönd den 20-21/8 kommer vi att ha ett träningsläger. Även denna är OBLIGATORISK. Vi håller på med upplägget just nu. Det kan bli träning i Karlshamn på lördagen och någon annan aktivitet på kvällen. Sova hemma och match på söndagen. Har ni förslag på andra orter eller aktiviteter, hör ni av er till styrelsen. Det kan finnas giltiga skäl för att inte komma. Kan du inte, ringer du till Conny, 070-6397207.

//Conny

Utbyggnad av hallen?

Äntligen! Tingsryds kommuns Kultur och Fritidsnämnd har lagt upp en investeringsplan. I den finns en utbyggnad av bowlinghallen till en 8-banorshall nere i B-hallen under år 2012. Men det är inte beslutat i kommunfullmäktige än om jag förstår SMP (110521) rätt. Men vi är med i diskussionerna igen! Jag vill att alla, ALLA, börjar fundera på hur vi kan nyttja en ny hall på bästa sätt. Hur får vi till oss nya spelare i alla åldrar från barn till pensionärer? Samarbete med andra föreningar och företag Osv.. När vi sedan ser ett beslut samlas vi till ett stormöte för att spåna och tar fram ett arbetsprogram. Det är riktigt roligt att vara delaktig i klubben och hoppas att det blir ännu roligare 2012!!!

//Conny

Klubbmöte

Torsdagen den 27/1 kl. 19.00 kör vi ett klubbmöte. Antingen blir det i Bowlan eller uppe i Grodan. Beror på hur lugnt det är i Bowlan.


//Alle

Ny tränare

Kenth Andersson från Bodekull kommer att åka upp till Tingsryd och träna våra licenserade spelare. Träningarna sker varanann onsdag (jämn vecka) kl. 19.00 och 21.00. Nu den 12/1 startar vi upp kl. 18.45. Kenth kommer att presentera sig samt prata lite om upplägget. Träningstiderna på torsdagar ligger kvar som tidigare. Vill samtidigt tacka dig, Flinken, för allt du har gjort för klubben. Alla ungdomar som du har tränat och alla de timmar som du lagt på styrelsearbete m.m. Hoppas att vi åter får se dig som medlem i klubben någon gång i framtiden. Lycka till!!!


//Conny

Uppdatering

Har lagt in ny "kontaktlista" under fliken trupp.


//Alle


NYTT KLUBBREKORD

Växjö 2010-03-20

Tingsryd KK F har fixat ett nytt prydligt klubbrekord och det även på bortaplan i Växjö. Det nya klubbrekorder lyder på 6394, en putsning med minst 500 poäng, fantastiskt bra

Niclas Johansson 899
Henrik Wärn 893
Alexander Svensson 856
Anton Ahlberg 841
Oskar Ågren 818
Kim Henningsson 812
Jonathan Martinsson 693
Pontus Olsson 582NYTT KLUBBREKORD

TOMMELILLA 2009-11-14

Tingsryd KK har fixat ett nytt prydligt klubbrekord och det även på bortaplan i Tommelilla. Det nya klubbrekorder lyder på 6841, 9 poäng bättre än det gamla.

André Fredriksson 950
Pontus Martinsson 893
Lars-Erik Ahlberg 891
Fredric Flink 891
Jimmy Larsson 832
Anton Ahlgren 817
Alexander Martinsson 784
Anton Ahlberg 783

Res och Missfri Alexander Svensson

Klubbmästerskapet avgjort

Image description

Tkk:s klubbmästerskap är avgjort. Vinnare i seniorklassen som spelades över 6 serie blev Alexander Svensson på 1210 tvåa blev Timmie Gunnarsson på 1167 och Conny Sandberg slutade trea med 933. I juniorklassen som spelades över 3 serie vann Anton Ahlgren med 639 före Pontus Ohlsson på 585 och trea blev Anton Ahlberg med 562. Dagens högsta slagning och vinnare av vandringspriset blev Anton Ahlgren med 1288.

//Alle

Seger i kvalet

Image description

Det blev en jämn och spännande match i Kalmar mot Cahoot F som slutade 10-10 efter lite nervöst spel. Men den poängen var viktig att ha med sig hem till söndagens match. Under söndagen syntes inga nervösa killar. Efter halva matchen låg vi på ett snitt på nästan 200 och det är vår bästa start på hela året. Efter att tagit ledningen med 14-0 blev koncentrationen inte den bästa och matchen slutade 16-4. Grattis killar, till div. 2 spel även nästa år!

//Conny

Juniorcupen avgjord

Image description

Några av våra juniorer som ställde upp.


I år har vi tagit upp en tradition som legat i dvala några år. Det visade sig vara ett stort intresse och 15 juniorer hade anmält sig. Det var spelare från 8 upp till 19 år. Cupen spelas med ett åldershandikapp på 10 poäng per år och serie. 2 spelare möts i bäst av 3 serier och vinnaren går vidare.

Till slut hade vi 4 killar kvar. I den ena semin mötes Anton Ahlgren (hkp 30) - Jonathan Martinsson (hkp 60). Resultatet blev 2-0 (253-242, 256-215 med hkp). I den andra spelade Oliver Bukowski (hkp 80) - Oskar Dahl (hkp 30). Resultatet blev 2-0 (218-211,250-215). Finalen vann Anton Ahlgren mot Oliver Bukowski efter en mycket bra första serie och en väldigt jämn andra serie (212-288,218-221). 3:e pris vann Jonathan Martinsson. Grattis killar!//Conny

Ny Info

Har lagt in protokollet från senaste styrelsemötet, har också lagt in lagen inför helgen.

/Alle