NYHETER

Klicka för att se TKK´s aktivitetskalender

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Image description

/Heggan 2020-01-27

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vårsäsongen startar - Träning 2/1


2020 har just startat. God fortsättning önskas alla medlemmar och sponsorer.

Torsdagen den 2/1 har vi träning som vanligt på torsdagarna. Sen snurrar det på som vanligt Tisdagar och Torsdagar. Missa inte det. Ni som vill ändra era träningstider hör av er till Heggan så snart som möjligt.

Seriespelet startar redan den 11/1 så vi hoppas ingen missar någon träning fram tills dess. Dessutom är det absolut ok med egen träning alla dagar i veckan. Kolla bara med Lasse när det är ledigt och kör lite kvalitetsträning. Alla våra lag behöver detta.
A-laget staratar våren med bortaresa till Värnamo den 11e och B-laget spelar hemma den 19e mot Team Gamleby. Det är något att se fram emot för våra lirare. Se till att du är i form.
Våra SUL-lag, ettan och tvåan, startar matcherna i perioden 13/1-26/1. Ettan möter då BK Cahoot SUL 2 från Kalmar och tvåan möter BK Bågen Blå SUL. Vi skall nu bara planera in dessa matcher.
När det gäller BHL-lagen fortsätter BHL1 under våren medan tvåan tyvärr inte är med längre. Spelprogrammet för ettan har inte kommit ännu men är i faggorna.

LITE TIPS...Jag tänkte köra några teoripass för våra ungdomar, och dom äldre som anser sig behöva bättra på sitt bowlingtänk. Det kan bli lite film och annat matnyttigt. Hugg tag i mig på träningen och säg att just DU vill vara med. Återkommer med exakta tider så snart vi är ett skapligt gäng.

Jag har också tidigare sagt att jag ställer upp och hjälper alla som vill med ett personligt träningspass på banorna. Även här, haffa mig i hallen och, lyssna av när jag kan. Du bokar själv, och står för, banan i hallen. Jag hjälper dig bara att bli en bättre och mer medveten bowlare.

/Heggan 2020-01-01

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ungdomarna och Seniorerna spelade skinkcup


På lördagen var det dags för skinkcupen för ungdomar och seniorer. Ganska få deltagare men en trevlig tillstållning under några lördagstimmar.
Bland ungdomarna triumferade Lukas Martinsson efter seger i finalmatchen mot Alvin Klingståhl efter en spännande kamp. Alvin gav allt men Lukas blev till sist för svår. Trea blev Elias Karlsson som i semifinalen fick se sig besegrad av Alvin med ynka 2 käglor. Vi kommer att få se mycket mer av dessa killar i framtiden. Fjärdeplatsen delades av Alvin Johansson, Isak Karlsson Johansson, William Ljung och Johannes Häggblad.

På seniorsidan blev det en van segrare i sådana här sammanhang. Rutinerade Fredric Flink, "Flinken" tog segern efter knapp seger i finalen mot Niklas Knutzén med 3 futtiga käglor. Niklas som börjat bowla den här säsongen visade att han blir att räkna med längre fram. Thomas Hegnelius trea och belönades med en härlig ost. Ettan och tvåan i varje klass fick skinkor och treorna ostar. Övriga fick pepparkakor.

GRATTIS alla deltagare och GOD JUL och GOTT NYTT ÅR på er. Vi ses igen i början av januari.

Image description

/Heggan 2019-12-14

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alve vann skinkan vid Bompaavslutningen


Vid sista träningstillfället på hösten arrangerade vi en enkel Skinkcup för våra bompabowlare. Fem hade hörsammat kallelsen och ställde upp i ädel kamp över 2 serier.
Kvällens segrare blev Alve Gidstam som var några poäng före Valter Bergstrand som blev tvåa tillsammans med Johan Björgvik, Figge Nilsson och Frida Gidstam. Publiken fick se en hel del strikar och spärrar och när dessa lirare har "växt på sig" kommer de riktigt höga resultaten att visa sig.
Hoppas bara att intresset och lusten för bowlingen hänger i så blir framtiden ganska ljus för TKK.
GRATTIS alla deltagare och GOD JUL och GOTT NYTT ÅR på er. Vi ses igen i slutet av januari.

Image description

/Heggan 2019-12-08

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dags för SKINKCUPEN den 14e December

Julen står för dörren. Som vanligt i Tingsryd Kägelklubb tävlas det internt om skinkor, ost och annat godis i Skinkcupen. En tävling som spelas med handicap. Seniorerna erhåller handicap enligt smålandstourens regler och de som till äventyrs inte har någon licens, och då heller något snitt, belönas med handicap från tävlingsledaren. Seniorernas handicap beräknas på snittet på luciakvällen, dvs. den 13 december.

Alla seniorer spelar 3 serier och de sex högsta resultaten, inkl. hcp, går till stegfinal där först 6an möter femman. Vinnaren där möter fyran osv tills 2 spelare återstår. Dessa kämpar då om den åtråvärda största skinkan för julbordet.
Stegfinalen spelas över en serie. Alla får priser.

I ungdomsklassen spelar alla upp till och med 15 år, dvs skolklass 9. Även här gäller handicap men då baserat på ålder. Är man 15 år (fyller under 2019) har man 0 i handicap och sedan ökar handicapen med 10 poäng per år. Den som är sju år har därmed 80 poäng extra per serie. Det blir något att bita i för de äldre.
Alla ungdomar spelar även de tre serier. De tre högsta resultaten går till finalspelet där först trean möter tvåan och sedan blir det final mellan vinnaren där och den bäste i kvalet. Stegfinalen spelas över en serie.

Det blir kvalstarter klockan 11, 12 och 13 och finalspelet startar klockan 14.
Anmälan göres på listor som sitter i bowlinghallen. Bästa tiderna går åt först så snabba på och anmäl dig så får du spela på den tid som passar dig bäst.

TKK bjuder deltagare och föräldrar på sedvanlig ärtsoppa och Bullens varmkorv och fika. Välkomna till Bowlinghallen för en rolig bowlingeftermiddag så här strax före jul. Alla behöver lite hejarop i ädel kamp om skinkorna.

Klicka HÄR för att se affischen

/Heggan 2019-11-22

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Blandade resultat i SUL och BHLDet är blandade resultat för våra lag i de lite ”enklare ligorna” som spelas i Svenska Bowlingförbundets regi. SUL 1 och BHL 1 har vunnit varsin match men sen har det varit tunnsått med trepoängare. Men de är bara att köra vidare och hålla fokus vid matchtillfällena så kommer säkert poängen att trilla in. Här hittar vi nu en sammanfattning av säsongsinledningen av SUL (Svenska Ungdomsligan) samt BHL (BowlaHelaLivet Ligan).

Tingsryd KK SUL 1
Har bara spelat en match och mötte då BK Tegner från Säffle och vann komfortabelt. Nästa match spelas inom två veckor och då möter mat BK Karma från Mora.
I laget spelar Isak Karlsson Johansson, William Ljung, Lukas Martinsson och Amanda Johansson.

Tingsryd KK SUL 2
Laget har hunnit med 2 matcher men första segern låter vänta på sig. De har mött Stureby BK från Stockholm och Hedemora Ungdom från just Hedemora. Jämna slagningar men lite mer kan det bli.
I laget återfinns kämparna Simon Rundqvist, Elias Karlsson, Alvin Johansson, Alvin Klingståhl samt Rasmus Törneås.
Tingsryd KK BHL 1 (SPF Urshult)
Två matcher och en seger. Segern kom mot Volvo FK från Köping och BHL-ettan fick ihop 700 poäng vilket räckte den här gången. Förlust blev det i första matchen mot Bowlingarenan HBC från Piteå. I nästa omgång möter BHL 1 Katrineholms AIK.
Laget består av Lennart Viktorsson, Göran Johansson, Tomas Lindskog och Thomas Hegnelius.

Tingsryd KK BHL 2 (Team Hajen Ryd)
Det har verkligen varit nära seger i de två första matcherna. I den första blev segermarginalen för BK Karma endast 20 käglor och i den andra vann Föreningen Köpings BA med ynka 9 käglor. Verkligen försmädligt trots bra spel. Tredje matchen vanns dock klart av Mjölby Bowling på mycket bra siffror. Revansch i nästa match hoppas vi på då laget möter Nyköpings BS.
I laget spelar Lasse Eriksson, Inge Nilsson och Lars Junemalm.

Tabeller återfinns till vänster här på hemsidan under SUL resp. BHL.
/Heggan 2019-11-22

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seriestart för SUL och BHL - Ligorna


Image description Image description

Nu är det dags för Svenska Ungdomsligan och BowlaHelaLivet-ligan att dra igång under vecka 42. Båda ligorna administreras av Svenska Bowlingförbundet och, som dom säger, är lite enklare ligor att spela i, och spelas över fem serier och med Bakers spelsätt. 3-5 spelare ingår i lagen och varje spelare slår 2-3 rutor var i varje serie. Ett spännande spelsätt där lagspelet verkligen ger utslag i totalresultatet. Efter varje match, som alla spelas i den egna hemmahallen rapporteras resultaten in till Svenska Bowlingförbundet och när båda lagen gjort detsamma så kungöres resultaten i bowlingens it-system och vinnaren blir utsedd.

Tingsryd Kägelklubb har 2 lag i vardera ligan. I ungdomsligan deltar Tingsryd KK SUL1 och Tingsryd KK SUL2. Ettan består i år av Isak Karlsson Johansson, William Ljung, Lukas Martinsson och Amanda Johansson. I Tvåan spelar Simon Rundqvist, Elias Karlsson, Alvin Johansson, Alvin Klingståhl samt Rasmus Törneås.

I BowlaHelaLivet-ligan ställer vi, även där, upp med 2 lag. Båda lagen innehåller pensionärsbowlare från Urshult resp. Ryd. Någon enstaka spelare har spelat tävlingsbowling förut och merparten är nybörjare i sporten. Spännande skall det bli, den saken är säker.

TKK’s lag, Tingsryd KK BHL1 (SPF Urshult) består av Lennart Viktorsson, Tomas Lindskog, Göran Johansson samt Thomas Hegnelius.
Laget från Ryd, Tingsryd KK BHL2 (Team Hajen Ryd) består av kämparna Lars Eriksson, Inge Nilsson och Lars Junemalm.

Alla resultaten finns att beskåda här på hemsidan. Scrolla ner sidan och titta på vänstersidan där BHL-Ligan dyker upp. Klicka på Spelprogram eller Tabell för respektive lag.
Tingsryd KK ser fram emot allt spel och ställer upp med rådgivning och specialträning om det behövs.

/Heggan 2019-10-15

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu kan Ni beställa profilkläder från Tingsryd KK


Nu har vi, som är med i Tingsryd Kägelklubb, chansen att ekipera oss snyggt på fritiden och i samband med träningar, matcher och tävlingar, till en rimlig kostnad. På samtliga produkter finns vårt klubbmärke väl synligt. Du kan också komplettera med ditt eget namn mot en liten merkostnad. Beställning skickas till Tingsryd KK.
Dessa 2 beställningsalternativ finns:

• Skriv ut nedanstående beställningsblankett och lämna den fullständigt ifylld med namn och mailadress angiven.
• Skicka ett mail till bestallning@tingsrydkk.se och ange vilka produkter du vill beställa, önskad storlek, samt ditt namn. Din mailadress får vi automatiskt.

Du får sedan en beställningsbekräftelse med en referens som du anger vid betalning. Du betalar vid beställning, alltså omgående då du fått din bekräftelse. Efter betalning sker leverans efter ca 2 veckor då du kan hämta upp produkten/ produkterna i bowlinghallen tisdag eller torsdag 18-20. Vi mailar dig då allt finns tillgängligt att hämta.

Så enkelt är det att få snygga profilkläder och visa att du brinner för Tingsryd KK och Bowling. Den röda
T-shirten är speciellt framtagen för våra ungdomar och bompa-bowlare men passar naturligtvis lika bra till övriga medlemmar.

Tröjorna trycks och levereras av Ottoson Screen AB i Tingsryd

Klicka HÄR så ser du fullständigt produktutbud

/Heggan 2019-09-20

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu är det dags, seriestart för TKK


Nu till helgen startar seriespelet för TKK. A-laget inleder hemma mot BK Bråhög på lördag klockan 10.00.
B-laget åker till Västervik och Gamleby på söndag för dubbelmatch. Vi hoppas på en härlig inledning av säsongen med bra spel som ger "råg i ryggen" inför fortsättningen.

Innan dess har vi dock ett spelarmöte innan träningen på tisdag 10/9. Kallelse har gått ut till alla. Vi kommer att diskutera den kommande säsongen och hur vi skall tackla de utmaningar som finns.

/Heggan 2019-09-09

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TKK på träningsläger


Image description

Den 16 augusti hade TKK ett träningsläger i Tingsryds Bowlinghall. 14 pigga ungdomar och seniorer blev gnuggade av Amanda Andersson under hela dagen i sin strävan att bli bättre i bowling.
Amanda gick igenom teknik, tankeverksamhet, oljeprofiler, spärrspel och klotkunskap vid tre teoritillfällen under dagen. När det gäller klotkunskap fick alla analysera sina egna klotväskor och alla noterade vikten av att ha klot med rätt ytor i väskan.

Något som också uppmärksammades var Amandas bild i hennes presentation när det gäller spärrspel. En serie med förstaslag i serien och spärrar över lag gav en bit över 200 poäng i serien medan en serie med exakt samma förstaslag i hela serien och utan spärrar bara gav 148 poäng. En skillnad att tänka på då spärrträningen är lite tråkig.

Alla fick med sig något att tänka på framöver och dagen var lyckad. En god och mycket närande lunch hade fixats till av Sandra och Gia vilket alla deltagare tackade för.

Vi får se vad lägret gav spelmässigt då serien startar den 14 sept (A-laget) resp. 15 sept (B-laget).
Tack också till Amanda för en rolig bowlingdag.

/Heggan 2019-08-28

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dags för läger


Image description
/Heggan 2019-08-12

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu kör vi igång


Image description
/Heggan 2019-07-23

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Årsmötet 2019 avklarat


Image description
12 tappra medlemmar hade hörsammat kallelsen till TKK's årsmöte den 11/6. Det blev ett bra årsmöte trots manfallet nästan alla frågor kunde lösas. Några punkter värda att nämna är:

* Vi hälsade våra nya medlemmar hjärtligt välkomna till föreningen. Dessa är: Johan Karlsson, Lars Jansson, Stefan Lindqvist, Majsan Lindqvist, Elliott Karlsson, Hugo Johansson och Viggo Edmundsson.
* Conny Sandberg avtackades efter massor av år som ordförande och, nu senast kassör. Tack Conny för den här tiden.
* Sandra Runesson Johansson valdes till kassör. Välkommen in i styrelsen Sandra.
* I övriga val blev det idel omval förutom på ena UK-platsen för A-laget. Där ersätter Anton Ahlberg den tidigare bisittaren Jimmy Larsson. HuvudUk är som tidigare Timmie Gunnarsson.
* Beslut togs även att vi skall ha ett heldags träningsläger i Tingsryds Bowlinghall den 17/8 tillsammans med den meriterade tränaren Amanda Andersson från Perstorp, IS Göta och juniorlandslaget. Massor av info kommer senare men ALLA bör redan nu boka av dagen i kalendern. Det här tillfället får du inte missa.
* Priser delades ut för TKK-Ligan och Joakim Håkansson fick sitt 900-smycke.

Glad sommar på er allihopa och årsmötesprotokollet kommer att mailas ut till samtliga så snart det är färdigredigerat.
Träna nu på så ni kommer topptrimmade till lägret och seriestarten.

/Heggan 2019-06-13

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu är det dags för Årsmöte i TKK


Image description
/Heggan 2019-06-02

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Resan till SM-Slutspelet i Nyköping


Image description
Efter TKK´s deltagande i ett läsprojekt i Bibliotekets, och SmålandsIdrottens, regi fick deltagarna sin belöning, vilken vi själva bestämt innan vi startade projektet, nämligen en resa till Världens Bästa Slutspel. Så brukar SM-slutspelet för 8-mannalag kallas över hela världen och visst var det en hejdundrande tillställning där ljudnivån var i högsta laget för många, men en härlig inramning.
De som hängde med var Axel Björgvik, Alvin Klingståhl, Simon Rundqvist samt Lukas Martinsson (som inte är med på bild tyvärr).
Bussresa från Tingsryd till Nyköping, Pizzaafton, inkvartering på hotell, hotellfrukost och första finalmatchen på söndagen var programmet och slutsegrarna Team Pergamon besegrade Smålands stolthet Team Clan från Nässjö efter tre matcher på söndagen. Dock knep Team Clan ena pinnen i första finalmatchen men det räckte inte.
De TKK-ungdomar som följde med tog lärdom av den fina bowlingen även om det också blev lite långdraget och ibland svårförståeligt för de unga bowlingentusiasterna. Nästa gång är det kanske dom som står där på banorna i Världens Bästa Slutspel. Det är bara att träna på.
Jättetack för detta till Anna-Karin på biblioteket och Smålandsidrotten. Vi kommer nog ”hänga” lite oftare på ”biblan” efter detta, det är jag säker på.

/Heggan 2019-06-02

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KLUBBMÄSTERSKAPET 2019


Image description
JUNIOR-KM 2019, så gick det:

Så var säsongens sista klubbtävling avgjord. Klubbmästerskapet avgjordes på lördagen i vår hemmaborg Tingsryds Bowlinghall. Två fulla startpass, det första med bara juniorer och det sista med nästan bara seniorer, kämpade om vandringspriset samt pokalerna för bästa seniorer och bästa junior. Underlaget var vår ligaprofil och ingen klagade på underlaget.
I juniorklassen blev det inte någon större kamp om den största pokalen. Lukas Martinsson var outstanding med sina 1104 trots lite trubbel på vägen i början. Men han kom igen och visade sitt kunnande på ett jättebra sätt. Grattis till klubbmästerskapet Lukas.
Andraplatsen tog överraskningen Simon Rundqvist hand om efter lugnt och fint spel under hela tävlingen. Han förivrade sig inte någon gång och med tanke på att det var hans första säsong med bowlingen får vi ge hans lugn ett stort plus. Vi ser fram emot nästa säsong och nya framgångar eftersom Simon har berättat att han nu kommer att satsa på bowlingen lite extra. Roligt för Simon och oss i TKK.
Bronset gick till Elias Karlsson som, i vanlig ordning, krigade till sig poängen. Det går framåt för varje tävling och spelet blir jämnare och jämnare. Nästa säsong, även för honom, kommer att ge ytterligare framgångar. Träningsfliten är det inget fel på. Snyggt lirat Elias, som bara var 16 käglor från silvret. Bakom pokalvinnarna hände det också saker. Vi skall inte glömma Amanda Johanssons fina insats. Hon kämpade igenom sina 6 serier och gjorde det hon föresatt sig nämligen att lyfta ut klotet en bit i banan Hela Tiden. Nästa säsong blir det nog ett genombrott för träningsvilliga Amanda. Lite träning i flyttningsteknik skulle snabba på utvecklingen. Isak Karlsson Johansson spelade sitt första KM. Hans utveckling går spikrakt framåt och hans spelglädje och vilja att lära smittar av sig. Skall bli rolig att följa under nästa säsong. William Ljung, som varit borta några veckor på grund av skada, hängde med riktigt bra och avslutade med att tangera det personliga rekordet. Lite jämnhet i tempot skulle öka poängskörden väsentligt. Inget är omöjligt för William. Våra två yngsta, våra Alvinar, Alvin Tingståhl och Alvin Johansson kämpade storstilat igenom tävlingens alla 6 serier. Alvin K med ryggont i slutet vilket gjorde det svårare att skruva klotet och Alvin Johansson vars klot gärna ville gå till höger jobbade i lugn och ro lite i skymundan för att säkerställa sin poängskörd. Dom har tiden för sig båda två och det är bara att träna på. DET kommer, var så säkra.

SENIORERNAS TÄVLING
Klubbmästerskapet för seniorer blev en triumf för Joakim Håkansson. Jocke, som tidigare hade två bronsmedaljer i KM, fick nu den ädlaste valören, Guldet. Med sina 1298 var han överlägsen och då poängen kom efter mycket bra spel även fullt välförtjänt. Tvåan Thomas Hegnelius var ett tag uppe i hasorna på Joakim men några mindre bra serier förstörde hans segerchanser. Timmie Gunnarsson, som var lite av en favorit till segern, hade lite tungt i början och svårt att få till några längre strikeföljder. Med konsekvent spel kunde han hålla undan för Anton Ahlberg som bara var 16 pinnar efter Timmie när krutröken skingrats. Kämpainsatser under hela KM av Jonas Johansson, Daniel Edwardsson och Amandus Svensson. Grattis till medaljörerna.

TACK PUBLIKEN
Ett stort tack också till publiken som troget satt kvar på läktaren till dess tävlingarna slutade, sent på lördagskvällen. Utan er hade det blivit lite tråkigare. I gammal god TKK-anda bjöd klubben publiken, anhöriga och nya medlemmar (nästa säsong) på dricka och varm korv. Alla lät sig väl smaka.
Nu återstår bara årsmötet den 11/6. Alla har fått kallelse och var så säkra, påminnelse kommer

/Heggan 2019-05-12

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Klubbmästerskap med Sparbanken Eken den 11/5


Som tidigare meddelats via mail så spelar TKK sitt KM lördagen den 11/5. Nytt för i år är att alla, alltså även ungdomarna, spelar 6 serier europeiskt spelsätt.
Starttiderna är 14, 16 och 18. Anmälningslista sitter i bowlinghallen och det är bara att anmäla sig snarast. (Anmälan fram till sista start i mån av plats). Klubbmästerskapet spelas utan handicap och blir en riktig värdemätare. Pokaler och vandringspris skall delas ut och vi hoppas att många anmäler sig och startlistan blir full.
Som vanligt bjuds det på fika, korv och dricka. Vi hoppas också att våra nya kommande medlemmar kommer till bowlinghallen och tittar på sina nya lagkamrater och bekantar sig med lokalen. Naturligtvis kan en "gratisfika" eller "gratiskorv" göra besöket lättare att besluta om. Bra, och rolig, bowling får man på köpet. Välkommen till bowlinghallen och TKK´s KM. Må bäste man, eller kvinna vinna.
Klockan 15.30 kommer också Hampus Alvarsson från Sparbanken Eken tillbaka till oss och berättar ännu mer hur man får sina pengar att både räcka till och växa på bästa sätt. Det tidigare besöket var mycket uppskattat av alla och säkert blir det så även denna gång. Naturligtvis är våra kommande medlemmar också välkomna att lyssna på, och prata med, Hampus.
Affisch med information hittar du om du klickar HÄR

/Heggan 2019-04-24

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tyvärr inget TKK-lag till SUL-finalen


Efter två snöpliga förluster i slutskedet av Svenska Ungdomsligan för TKK SUL 1, och en andraplats i tabellen, spelas SUL-finalen i Stockholm utan Tingsryd Kägelklubb. Sex vinster av åtta möjliga räckte inte för att ta sig till final. Bra kämpat i alla fall av TKK-gänget.
Det andra TKK-laget i grupp 10 hade lite tyngre och slutade på 9:e plats i tabellen. Seger dock i sista matchen med en poäng. Bra jobbat av detta gänget också. Nästa säsong skall vi väl kunna ta oss till final. Bara och kriga på.
Tack för en bra insats av alla ni som gjorde ert yttersta för att nå en final. Bra jobbat.
/Heggan 2019-04-16

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Grattis Tingsryd KK´s B-Lag till seriesegern


Ett stort grattis till vårt duktiga B-lag, som till största delen, har bestått av ungdomar. Serieseger i divison 6 Sydvästra Småland/Blekinge. Laget var 7 poäng före tvåan Bodekull BK Stones efter 12 segrar, 1 oavgjord och 3 förluster. Nu laddar vi om inför nästa säsong då vi, förhoppningsvis, skall kunna mönstra upp ett 8-manna B- eller F-lag.

/Heggan 2019-04-14

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TKK är åter ett div 1-lag efter seger i sista matchen


Image description
På lördagen skulle det avgöras, skulle TKK återigen ta steget upp i division 1. Matchen mot Glasriket var en ”måstematch” om ABeCe vann sina båda matcher i Tollarp och Hörby. När krutröken lagt sig visade det sig att BS Olymp i Hörby var malmölaget övermäktiga varför Tingsryds vann serien på ett övertygande sätt efter seger mot lokalkonkurrenten Glasriket KK med 12-8 (6370-6119). Ett mycket starkt TKK som målmedvetet kämpade ner motståndarna kägla för kägla. Stark match med den nervpressen.
I TKK toppade Andreas Sandberg och Anton Ahlberg med 913 resp. 901 tätt följda av Joakim Håkansson med 883. Glasriket toppades av talangen Elis Jacobsson på 855. Noterbart från matchen är också att TKK-talangen Lukas Martinsson (född 08) nådde fina 728 samt att Amanda Johansson (född 06) gjorde A-lagsdebut som inhoppare. Det var inte sista gången vi såg dessa ungdomar ta för sig i klubbens A-lag. Nu direkt börjar laddningen inför nästa säsong då vi skall försvara vår plats i ettan under hela säsongen. Det finns en del utmaningar men med spelglädje och träning kommer man långt.

/Heggan 2019-04-07

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Juniorcupens vinnare 2019 är Lukas Martinsson


Image description Efter fint spel i alla sina matcher kunde Lukas Martinsson vinna årets upplaga av Juniorcupen, en tävling inom TKK som spelas med åldershandicap. Lukas besegrade, i tur och ordning, Amanda Johansson, William Ljung och slutligen Alvin Klingståhl i finalen. Alla matcher avgjorda efter 2 spelade serier. Lukas fick därmed ta med sig vandringspriset hem igen för tredje gången. Han vann även 2016 och 2018.. Alvin Klingståhl på silverplats gjorde en mycket stabil tävling och silverbucklan var hans utdelning. Tredjeplacerade William Ljung, blir stabilare och stabilare för varje tävling som spelas och snart är det hans tur.
Bra insats också av övriga deltagare. Juniorcupskvällen avrundades med korv och bröd och fika till såväl spelare som anförvanter vilka troget hejade på alla spelare under tävlingens gång. Tack för att ni var där.

/Heggan 2019-04-07

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dags för Juniorcupen den 5/4


Äntligen är det dags för juniorerna/ungdomarnas egen cup. Fredagen den 5 april, med start klockan 18.00 (kan eventuellt bli lite tidigare om många anmäler sig) drabbar TKK´s duktiga ungdomar samman i matchspel med handicap. Är man 18 år får man 0 i handicap och är man fyllda 6 år får man 120 pinnar extra.
Anmälan gör man på lista som sitter i bowlinghallen senast torsdag 4/4. Korv och fika serveras till spelare och anförvanter. Välkomna till läktaren och banorna för en roligt bowlingkväll i ungdomarnas tecken.

Affisch med information hittar du om du klickar HÄR

/Heggan 2019-03-28

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nya bowlare på gång till Tingsryd KK


På måndagen hade Tingsryd Kägelklubb sin rekryteringskväll. Inbjudna var alla som var intresserade av att börja bowla med TKK kommande säsong. Några ungdomar, en del redan väl bevandrade i den moderna ”tvåhandsbowlingen”, var mycket intresserade av att starta upp sina bowlingkarriärer vid höststarten. Några passade väl för bowlingskolan som startar i höst och några spelade redan i andra klubbar och ville gärna byta klubbadress till nästa säsong. Kvällen startade med att alla fick prova på ”Bummses” bowlingbanor där, för kvällen, ”korpen” oljeprofil lagts. Det var spännande att se alla intresserade på banorna.

Efter avslutat spel blev det fika och ordförande Thomas Hegnelius berättade vad det innebär att vara med i Tingsryd KK och spela sportbowling. Deltagarna, och i många fall, ungdomarnas föräldrar lyssnade intresserat och fick då reda på hur en bowlingsäsong ser ut med träningar, matcher, resor och kostnader.

Vi delade också ut en folder som visade fakta om TKK. Alla blev också utlovade en mailkontakt inom den närmaste tiden med ytterligare information och möjlighet att ”skriva in sig”.

Nu hoppas vi bara att träffen bär frukt så att vi kan starta upp ett 8-manna B-lag till nästa säsong samt att nya medlemmar utvecklar både sin och klubbens bowlingfärdigheter.

/Heggan 2019-03-26

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi vill bli fler bowlare - Rekryteringskväll 25/3


Vi vill att fler skall upptäcka hur roligt det är att spela bowling på riktigt, sportbowling alltså. Därför har vi en rekryteringskväll i bowlinghallen måndagen den 25/3 klockan 18.00 där man får prova på lite spel men också lyssna på en massa fakta om bowling. Naturligtvis berättar vi även vad vi i Tingsryd KK vill, gör och kan.
Aktiviteten vänder sig till både till rena nybörjare och de som spelat tidigare på skoj samt inte minst de som tidigare haft tävlingslicens men har haft ett uppehåll.
De ungdomar som kommer på kvällen hoppas vi har med sig någon förälder, det gör att informationen med större säkerhet når fram.
Resultatet för kvällen hoppas vi kommer att bli nya medlemmar och möjlighet för oss att redan i slutet av april kunna bestämma träningsupplägg, träningstider, och vilka lag vi skall anmäla till det nationella seriesystemet inför nästa säsong som startar i höst.

Hjärtligt välkomna till bowlinghallen och Tingsryd Kägelklubb på måndag. Lite fika bjuder vi på.

Affisch med all information hittar du om du klickar HÄR

/Heggan 2019-03-14

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Grattis till segern i TKK-Ligan Lukas och Amanda


§ Det blev inte helt oväntat laget med Lukas Martinsson och Amanda Johansson som toppade tabellen i TKK-Ligan då sista matchen var spelad. De båda ungdomarna har spelat oerhört bra under hela tiden och gick igenom serien, som enda lag, obesegrade. Mycket starkt. Man så spelar dessa många juniortävlingar så de har mycket stor tävlingsvana.
Tvåa blev Thomas Hegnelius och Magnus Bengtsson och trea Joakim Håkansson och Daniel Edwardsson. Bra spel också av dessa lag men många höga serier, både individuellt och i bakers.
Tävlingsledningen tackar alla deltagande lag och hoppas att ni kommer tillbaka till hösten då vi kör igen. Hoppas också att fler lag kommer att anmäla sig så att vi kanske får fler divisioner.
/Heggan 2019-03-14

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TKK toppar grupp 7 i Svenska Ungdomsligan


Efter 14e omgången i Svenska Ungdomsligan toppar fortfarande Tingsryd KK SUL 1 tabellen för grupp 7. Detta efter segern mot Team Baltzar i senaste omgången. Det duktiga ungdomarna i TKK är fortfarande, som enda lag i serien, obesegrade när det återstår 2 matcher av säsongen. Kvar att möta är Sundbybergs IK SUL1 och BK Force SUL 1 från Eskilstuna.
TKK toppar tabellen med 18 poäng före BK Thule SUL 2 från Malmö med 15.

För vårt andra lag i ungdomsligan, TKK SUL 2, går det lite tyngre. Laget ligger åtta i grupp 10 med en matchvinst men med stor kämparanda.
Även här återstår två omgångar varför chansen att avancera i tabellen finns.
/Heggan 2019-03-05

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Välbesökt sportlovsbowling


32 bowlingsugna ungdomar testade bowlingsporten under sportlovsbowlingen på onsdagen. Under 2 timmar strikades och spärrades det på allehanda sätt. Många var glada över att bara träffa käglorna och vissa var lite missnöjda över Hur man träffade. Alla var dock glada och vi hoppas det gav mersmak för en del att börja med riktigt sportbowling hos TKK.
Efter välförättat värv bjöd TKK alla som bowlat på fika.
/Heggan 2019-02-20

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prova Bowling på sportlovet - 20/2 kl. 13 - 15


Nu är det strax sportlovsdax. Som vanligt har Tingsryd Kägelklubb gratis bowling för grundskoleungdomar på onsdagen klockan 13 - 15. Instruktör finns på plats och hjälper dig att fälla käglorna på enklaste vis. Som belöning bjuder klubben alla som bowlar på fika efter välförättat värv.
Hjärtligt välkommen till Tingsryds Bowlinghall
/Heggan 2019-02-11

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mental Träning - Nu är det dags för TKK


Onsdagen den 30 Januari är det dags. Då kommer Stefan Gustafsson från Idrottspsykologiskt Center att berätta för oss hur vi kan bli bättre bowlare genom att tänka rätt, förbereda oss rätt och genom att ta rätt beslut i rätt tid. Den kunskapen är väl inte fy skam att få.

Det handlar om Mental Träning.

Vi håller till i konferensrummet i Bollhallen och börjar prick 18.00. Jag är också tacksam om du meddelar Heggan på något sätt att du kommer så vi kan förbereda lite fika i pausen. Vi slutar 20.00.

Alla medlemmar, ungdomar och seniorer, är hjärtligt välkomna att lyssna på en inspirerande genomgång. Mail har också skickats ut till alla.

/Heggan 2019-01-20

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spännande start av TKK-Ligan


På tisdagskvällen gick första omgången av TKK-Ligan av stapeln. Fyra matcher stod på programmet och flera riktiga dueller där handicapen, som såg ut att vara ganska rätt fördelade, gav spännande matcher. Det blev segrar för Anton/Jimmy, Thomas/Magnus, Joakim/Daniel och Lukas/Amanda.
Extra roligt var det att se så många duktiga ungdomar på banorna. Dom "växer snart in" i konkurrensen och seniorerna får se upp. Nästa omgång spelas Tisdagen den 22 Januari.
Resultat och Tabeller för TKK-Ligan hittar du i menyraden till vänster, ganska långt ner, här på hemsidan.
Lite bökigt var det adiministrativt med lite överambitiösa protokoll men den saken blir det bot och bättring på till nästa omgång.
/Heggan 2019-01-16

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu startar Bompan igen Fredag 18/1


Fredagen den 18/1 klockan 17 startar vi upp vår populära Bompabowling igen. Åsa och Andreas, precis som förra terminen, håller i trådarna. Välkomna alla gamla bompingar och naturligtvis även alla nya 4-7 åringar som vill prova på Bowling på kul.
/Heggan 2019-01-16

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu kör vi igång TKK-Ligan


Tisdagen den 15 Januari klockan 19 går de första matcherna av stapeln i TKK-Ligan. Denna liga är öppen för alla medlemmar i TKK och är avsedd för att öka tävlingsmatcherna samt ge våra ungdomar möjlighet att tävla mera på hemmaplan.
Åtta lag är anmälda och ligan spelas med handicap som en enkelserie under våren. Vi ser fram emot många spännande matcher som spelas i formatet: Två singlar, Två Bakers Lag och avslutas med två singlar.
Välkomna ner och titta på matchtisdagarna. Spelprogram och tabeller hittar du här på hemsidan.
/Heggan 2019-01-06

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Träningsstart 2019


Ungdomarna och Seniorerna startar sin träning Torsdagen den 3 Januari. Sen fortsätter ungdomarna på tisdagar och torsdagar då även seniorerna hänger med.
Ingen skall dock glömma att det är önskvärt med ytterligare seniorträning för att uppnå 15-20 serier i veckan.

Bompagänget börjar sin träning Fredagen den 18 Januari.

Den 10 Januari startar läsprojektet med ett första möte. Vi ses 17.15 och kör på till 17.55 då det är dags att börja bowlingträningen.
Den 15 Januari 17.00 - 17.55 har vi officiell kickoff för läsprojektet. Det blir "bubbel" och tilltugg.

Sen skall alla Ungdomar och Seniorer boka upp Onsdagen den 30 Januari för då blir det dags för en härligt ny upplevelse, nämligen Mental Träning. Vi får lära oss hur vi fungerar mentalt på bowlingbanan och hur vi skall göra för att undvika göra misstag. Tid och plats meddelas senare. Anmäl redan nu via mail till Heggan (thomas@hegnelius.com)
HÄR kan du läsa om Stefan Gustafsson som blir vår mentala ciceron...
/Heggan 2018-12-27

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Resultat från Skinkcupen 2018


Fredagen den 21/12 hade Tingsryd KK en helkväll i bowlinghallen med fika, varm korv och sedvanlig ärtsoppa. Alla spelare, med tillhörande föräldrar och familjemedlemmar, försåg sig med allt det goda som bjöds.
I gengäld fick publiken se rolig, och spännande bowling, från alla våra spelare i olika åldersklasser, Bompa, Ungdom och Senior.
Vinnare av skinkan bland Bompingarna blev Frida som med sin "krokodil" lyckades besegra sina kompisar i bompagruppen. Övriga pristagare var Oscar, Alva, Robin, Valter och Elliot vilka belönades med chokladmedalj och lite "gotta"

Bland ungdomarna, där man spelade med stegfinal, tog återigen Lukas hand om skinkan efter jättefint spel. Finalmotståndare var Elias som i semifinalen besegrade Alvin K. Finalmatchen blev mycket jämn och kunde ha gått hur som helst. Elias har verkligen gått framåt den här terminen liksom Lukas som även fått prova på A-lagsspel med den äran.

På seniorsidan klev Peter upp på översta steget redan i andra matchen. Heggan hade först besegrat Jocke men sedan blev det Peter för hela slanten. I tur och ordning tog han skalpen av Heggan, Timmie, Jimmy och i slutfinalen Jonas, som i kvalet hade enastående 793 poäng på sina tre serier. Grattis Peter till skinkan och övriga deltagare till mindre skinkor och ostar.

Tack alla för en trevlig kväll.
Image description /Heggan 2018-12-27

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dags för SKINKCUPEN den 21 december


Nu lackar det mot Jul och på sedvanligt sätt spelar Tingsryd Kägelklubb sin traditionella Julslagning Skinkcupen. Det är en tävling, som spelas Fredag 21/12 för alla medlemmar som anmält sig och anmälan göres på lista i bowlinghallen senast den 20/12. Under hela evenemanget serveras fika, ärtsoppa och varm korv till alla spelare och medföljande, och ivrigt hejande, föräldrar.

Först ut på fredagen är BOMPAGÄNGET som klockan 17.00 spelar ett par serier med staketen uppe och sedan blir det prisutdelning och fika till alla.

Sedan klockan 18 beträder UNGDOMAR och SENIORER banorna för att under 3 serier, med handicap enligt smålandstouren, försöka ta en plats i stegfinalen. För ungdomarna gäller plats 1-3 spelar stegfinal medan seniorerna har plats 1-6. Spännande värre lär det bli att se. Massor av skinkor och andra jultillbehör på prisbordet.
Stegfinalerna börjar tidigast 20.00 beroende på antal startande.

Inbjudan hittar du även HÄR

Hjärtligt välkomna, spelare och föräldrar


/Heggan 2018-12-07

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu kan våra ungdomar det här med pengar


På torsdagskvällen efter träningen hölls info med temat "Ung Ekonomi" för våra ungdomar mellan 8 till 14 år. Johan Andersson från, vår sponsor, Swedbank utvecklade hur det fungerar med ekonomi. Hur man ska tänka när vecko- eller månadspengen kommer. Vad är ränta, amortering mm. Efter informationen ställde våra ungdomar spännande frågor till Johan. Såsom hur mycket pengar lånade du ut senast, jobbar ni på natten osv. Johan svarade glatt på alla frågor. Ett stort tack till Johan och Swedbank för att ni tog er tid och spred er kunskap! Image description
Hjärnorna hos våra ungdomar på högvarv.

/Heggan/Conny 2018-11-23

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vilka framgångar i Höganäs för Amanda och Lukas


Image description
Vilket härligt gäng. Några av TKK’s duktiga ungdomar var under helgen i Höganäs och spelade Skånemästerskapet, en ungdomstävling som samlat 38 deltagare. När alla spelat färdigt stod det klart att Tingsrydsungdomarna Amanda Johansson och Lukas Martinsson placerat sig högst upp i resultatlistan. Amanda etta på 1395 och Lukas tvåa endast en pinne efter. Även Sandra Åkesson spelade bra men hamnade en bit efter i resultatlistan. I barometern, när en tävling återstår, ligger Lukas tvåa och Amanda fyra. Sandra en bit längre ner. Ett stort grattis till er för en fin prestation. Nu är det bara att fortsätta på den inslagna vägen. Kör hårt och tävla ofta. Det ger resultat i längden. Image description


/Heggan 2018-11-12

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ungdomskväll om pengar med vår sponsor Swedbank


Hej Ungdomar i TKK
Torsdagen den 22 november tränar/spelar alla ungdomar som vanligt klockan 18.00. Direkt efter träningen blir det obligatorisk samling uppe i köket i Tinghallen. Även de som bara tränar tisdagar skall vara där för då händer det saker:
Johan Andersson från vår stora sponsor Swedbank kommer att prata en stund om viktiga saker som du som ungdom har väldigt stor nytta av inför framtiden, nämligen pengar. Hur man sparar och sen hushållar med dom för att t.ex. kunna spela mer bowling och tävla mer eller helt enkelt köpa sig något som du verkligen önskar dig.

Det är viktigt att ALLA kommer och föräldrar är portförbjudna i köket den här timmen.
Välkomna till en introduktion i ung ekonomi. Vad innebär en sund och hållbar ekonomi genom livet?

/Heggan 2018-01-01

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Följ våra lag här på hemsidan


För att se hur det går för våra lag i de olika serierna kan ni hitta all information här på hemsidan. I huvudmenyn, till vänster, finns alla lag representerade, A-LAG, B-LAG, SUL LAG1 och SUL LAG2.
Under respektive rubrik finns underrubrikerna Tabell och Spelprogram. Under Tabell finner ni, hur underligt det än låter, aktuell serietabell samt kommande omgångs match. Ni hittar också Matchfakta där ni hittar detaljerade resultat från den senaste matchen.
Under Serietabell finns hela säsongens spelprogram för laget ifråga, datum och klockslag. Använd och hitta någon spännande match som du vill se live i bowlinghallen. Du är så välkommen.

/Heggan 2018-10-31

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu har Svenska Ungdomsligan SUL startat


Äntligen har den ungdomssatsning som Svenska Bowlingförbundet startat kommit igång för säsongen. Tingsryd KK har två lag i seriespelet, som spelas som "telefonmatch" på hemmabanor. Det innebär att laget spelar sina 5 serier, med Bakers Spelsätt och sedan rapporterar in sitt resultat till förbundet. När båda lagen rapporterat in sina resultat går det att se resultatet. Laget har två veckor på sig att spela sin match i omgången.

I TKK SUL 1 spelar Amanda Johansson, Elias Karlsson, Lukas Martinsson, Alvin Johansson och Sandra Åkesson. Laget spelar i Grupp 7.

I Grupp 10 spelar TKK SUL 2. Laget består av Simon Rundqvist, Emil Persson, William Ljung, Axel Björgvik och Alvin Klingståhl.

TKK SUL 2 spelade sin första match under veckan och det blev tyvärr en mycket knapp förlust mot Team Gamleby SUL 1. 588-580 slutade matchen i Gamlebys favör. De relativt nya spelarna i TKK kämpade dock storstilat och det är bara att komma igen i nästa match som är mot Tollarps BK SUL1 någon gång under de kommande två veckorna.

TKK SUL 1, som stod över första omgången, möter närmast BK Thule SUL2 (från Malmö) som leder serien efter första omgången efter vinst och 712 poäng i slagning. Det är bara att gasa på TKK'are.

Samtliga resultat, och spelprogram och tabeller, kan ses här på hemsidan, till vänster, under rubriken SUL LAG 1 eller SUL LAG 2.

/Heggan 2018-10-14

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu kör vi igång Bompabowlingen


Bompabowlingen startar fredagen den 21 september. Några föräldrar har meddelat att de gärna hjälper till med Bompan. Stort tack till er. Finns det några andra som kan ställa upp då och då vore det jättebra, om fler delar på uppgiften så blir det lite enklare.

Då välkomnar vi alla gamla och, gärna många nya småbowlare, till höstterminens Bompabowling vilken är på fredagar 17-18.

Har ni frågor så hör av er på mail till thomas@hegnelius.com eller ring på 070-4542139. Mail har skickats till de som var med förra terminen.

/Heggan 2018-09-19

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu börjar träningen för TKK


Välkommen till en ny bowlingsäsong med Tingsryd Kägelklubb. Det är nu dags att starta upp och hitta formen ordentligt innan seriestarten som är den 15/9 för A-laget och 23/9 för B-laget.

Vi startar upp lite mjukt och våra licensierade, och de som aviserat att de skall ha licens, tränar tisdagar och torsdagar klockan 18 och 19 enligt ett schema som skickats ut till alla (har du inte fått något så maila Heggan).
Under augusti kan det bli lite trångt på banorna om alla kommer men från och med vecka 36 så skall vi ha klart när var och en skall ha sin träningstid. Heggan är tacksam om alla kan kontakta honom och berätta hur just du tänker träna. Han kommer att försöka finnas på plats på de flesta träningarna innan september.

Träningen för olicienserade kommer att starta under vecka 36. Tider meddelas senare.

Nytt för säsongen är att seniorerna kommer att träna en gång i veckan och då på torsdagarna. Däremot förväntas alla seniorer träna individuellt och nå 10-15 träningsserier i veckan.

Missa heller inte möjligheten att köpa billiga träningskort i bowlinghallen. Mycket prisvärda.

Bompabowlingen beräknas starta under vecka 37. Här söker vi med ljus och lykta efter ledare. Finns den någon eller några föräldrar som vill ställa upp och hjälpa till att hålla ordning på banorna under bompabowlingen så hör av er till Heggan omgående.

/Heggan 2018-08-05

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dags för Tingsryds Marknad och lottförsäljning


Som alla vet så är Tingsryds Marknad en viktigt inkomstkälla för TKK och ett sätt att samla klubben till en insats och gemensamt se till att TKK, och inte minst sportbowlingen, blir i marknadsförd i kommunen. Jocke, som är lotteriansvarig inom TKK, har satt ihop nedanstående bemanning där det är viktigt att ni byter med varandra om tiderna inte passar. Vi har inte obegränsad insatsstyrka att sätta in. Får du lite tid över de dagarna så kom gärna och hjälp till i lottståndet, det är uppskattat.

Så här jobbar vi:

Måndag 30/7
09.00 - 10.00 Conny och Andreas (sätter upp ståndet)
10.00 - 12.30 Gisela och Lukas
12.30 - 15.00 Daniel J och Daniel E
15.00 - 17.30 Amandus S och Elias K
17.30 - 20.00 Jonas, Amanda och Alvin
20.00 - 21.00 Heggan och Lasse (stänger och tar hem alla grejer)

Tisdag 31/7
09.00 - 10.00 Heggan och Lasse (Tar dit alla grejer och öppnar)
10.00 - 12.30 Peter och Sandra
12.30 - 15.00 Timmie och Jimmy
15.00 - 17.00 Conny och Andreas (packar ihop lottståndet)

Då kör vi stenhårt med lottförsäljningen. Go TKK Go Go Go

/Heggan 2018-07-27

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu växer spelprogrammet för A-laget fram


Spelprogrammet växer nu fram i BITS. En snabb genomläsning säger att vi kommer att spela i Div 2 Södra Götaland i grupp B.
Det innebär att vi kommer att möta Abece (Baltiska), KFUM Karlskrona, Malmö/Ecco (Baltiska), Team Suxxess (Simrishamn), Team Ystad (O'Learys Ystad) både på hemma- och bortaplan.
Bara hemma möter vi Allön, BK Thule, Glasriket, Kulladal F2, Olofström F, och Team Växjö F. Bara borta har vi sedan La Visite (Trelleborg), BK Playax (Baltiska), BS Olymp (Hörby), Bulltofta BK (Baltiska), Lunds BK Mamba F1 (Lund) och Tollarp (Tollarp).

Dags redan nu att börja ladda och vara riktigt förberedd inför seriepremiären den 15/9 som ser ut att bli mot BK Thule på hemmabanor.
Tills dess, ha en riktigt skön sommar.

/Heggan 2018-06-26

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dags för årsmöte i Tingsryd KK


Som alla medlemmar tidigare fått kallelse till, via mail, så håller Tingsryd KK årsmöte i köket, Tinghallen Onsdagen den 13/6 med början klockan 18.00.
Dokumenten är utskickade i kväll via mail till alla. Skulle någon medlem inte fått mailet så hör av er omgående via mail till info@tingsrydkk.se.
Alla medlemmar, inkl. ungdomar med förälder, är välkomna till Årsmötet.
Tacksamt om ni meddelar att ni kommer. Gärna via mail info@tingsrydkk.se.

/Heggan 2018-06-07

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bowlinghallen och sommarträning


Om ni följer med på Facebook så vet ni att Lasse har aviserat att han kommer att ha stängt i hallen 15/5 - 15/8. Nu finns det vissa förändringar och han brukar lägga ut det på sin personliga sida. Följ med där när ni vill träna under sommaren.

OM Lasse inte har öppet så finns chansen till sommarträning i Olofström. På torsdagar mellan 18 - 19.30 är det öppet fram till midsommar. Ny information kommer senare. Kostnaden är totalt 60:- per person och normalt behöver man inte boka.

Sommarträning är ALDRIG fel - kör hårt och kom laddade till seriepremiären,

/Heggan 2018-05-25

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu finns TKK´s integritetspolicy här på hemsidan


Om ni tittar i menyn till vänster, under STYRELSEN, här på hemsidan hittar ni raden GDPR. Klicka där för att se vår första version av integritetspolicyn som skall följa GDPR. Något som diskuterats flitigt i media under en tid. Vi gör vårt bästa för att hänga med i svängarna. Nästa version kommer också att få ett versionsnummer.
GDPR är till för dig som medlem och som skall skydda den information som du lämnat till oss i TKK så den inte kommer i orätta händer.

/Heggan 2018-03-25

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sandra och Timmie Klubbmästare 2018


Image description
12 st hade hörsammat kallelsen att spela klubbmästerskapet på lördagen. KM för juniorer spelas över 3 serier och över 6 serier för seniorer. Segrare i seniorklassen, och som totalvinnare om vandringspriset, efter fint spel blev Timmie Gunnarsson med 1311 poäng före Jonas Johansson på 1239. Bronset vanns av Joakim Håkansson på 1172.

I juniorklassen segrade duktiga Sandra Åkesson med 483 poäng före Lukas Martinsson 458. Trea blev Emil Persson.
Trots lite dålig anslutning blev det en trevlig tillställning och TKK tar nu sommarlov och planerar för årsmöte. Glad Sommar på er alla.


/Heggan 2018-05-05

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Klubbmästerskapet spelas Lördag 5/5


Nu är det klart. Det blir KM för ungdomar och seniorer Lördagen den 5/5 enligt den tidigare utskickade affischen.
Mail kommer att skickas ut till alla medlemmar med den informationen. Det är bara att anmäla sig på lista i hallen eller via mail till thomas@hegnelius.com. Starttiderna är 14.00 och 16.00. Skulle dessa fyllas upp helt blir det en extrastart klockan 12.30. Sista anmälan Torsdag 3/5 men det går att efteranmäla sig intill sista start i mån av plats.
Ungdomarna spelar 3 serier och seniorerna 6 serier. Skulle någon ungdom vilja tävla om vandringspriset måste de spela 6 serier där endast de tre första räknas i ungdomsklassen.
Välkomna till en härlig lördag i bowlinghallen med massor av fin bowling. Klubben bjuder på korv med bröd och något att dricka.

Inbjudan KM hittar du HÄR


/Heggan 2018-04-29

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi räckte inte riktigt till i kvalet


Nej, tyvärr lyckades inte A-laget i kvalet för att hänga kvar i division 1. Falkenbergslaget Hebergs BS blev för svåra och vann i två raka matcher. Inledningsmatchen var avgjord redan efter tre serier och där var Timmie Gunnarsson ende TKK’are över 200-snittet med sina 866. Matchen slutade 8-12 och slagningen blev 6032-6136.
I andra matchen vädrade TKK morgonluft vid flera tillfällen i de två första serierna men tappade i slutskedet av serierna och ställningen efter två serier var återigen 3-7. Nu gällde det att nå 3-2 i serien för att ha chansen till en avgörande match över en serie. Och TKK försökte verkligen. Två oavgjorda matcher i samma serie, hur ofta händer det, och minus 7 käglor i totalen förstörde dagen totalt för det vilt kämpande Tingsrydsgänget. Daniel Johansson bäst på 679 (3 serier) och även Fredric Flink var över pari med sina 604.
Nu blir det att kämpa ett år i tvåan för visst skall även denna sejour bara bli ettårig, eller hur?

/Heggan 2018-04-29

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dags för kvalspel för att hänga kvar i ettan


På söndag är det dags för A-laget att visa sig på styva linan. Då är det kvalspel, för att hänga kvar i ettan, som gäller. Kvalmotståndare i Hässleholms bowlinghall är Hebergs BS från Falkenberg, ett lag från div 2 västra Götaland. De placerade sig som 2:a i sin grupp med hela 32 poäng och är vana att spela i den vanligtvis givmilda Falkenbergshallen.
Tingsryd KK har en jobspost då André Fredriksson är på semestertripp men vi ställer ändå upp med ett starkt lag som borde kunna hävda sig på den nya kvalprofilen2018 som ligger i Hässleholmshallen. Laget har tränat på profilen under den sista veckan och tongångarna har varit ganska positiva.
Kvalet spelas i bäst av tre matcher under den intensiva matchdagen. Har du möjlighet att ta dig till Hässleholm och titta och heja ordentligt så är TK-gänget tacksamma för ditt stöd.
Nu kör vi ända in i kaklet.....GO TKK GO GO GO

/Heggan 2018-04-26

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TKK Young Stars blev 2:a i sin grupp i SUL


Våra ungdomar i Svenska Ungdomsligan hade chansen att ta förstaplatsen i grupp 3, och direktkvalificering till finalen i Stockholm. De hade dock inte chansen i egna händer i avgörandets stund. Team Gamleby fick inte vinna med mer än 80 käglor i sin sista match mot LDBS Zorita SUL. Tyvärr, för vår del, blev segermarginalen 164 poäng och vi fick då nöja oss med en fin andraplats i tabellen. Tyvärr räckte det inte till för att bli bästa tvåa i SUL vilka, förutom gruppsegrarna, gick till final.
En mycket stark prestation dock av ungdomarna som endast blev besegrade i seriens första match och sedan avslutade spelet med fem raka segrar, jättebra gjort.
Vi hoppas nu att alla känner sig mer motiverade att träna hårt och lära sig bowlingens mysterier med den nyfikenhet som ungdomar har. Det kommer en ny säsong efter sommaren.
Jättegrattis till en härlig insats och nästa år........då tar vi en finalplats!

/Heggan 2018-04-20

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TKK och Sparbanken Eken pratade ekonomi


På måndagskvällen träffades flera medlemmar i Bowlinghallen för att trimmas i ekonomi. Det var Hampus Alvarsson från Sparbanken Eken, en av våra största sponsorer, som ställde upp och gav en insikt hur man skulle tänka när det gäller ekonomi och sparande. Inte minst inför pensionen. Han gav massor av information på ett mycket bra sätt och alla var mycket nöjda efter genomgången.
Efter avslutat prat skulle sedan Hampus trimmas inom bowlingsporten av några TKK-are. Han visade upp lite talanger, golftimingen hjälpte honom mycket, men vassast av alla var dock "Skägge" Edwardsson vilket kan beskådas på bilden nedan.
Vi tackar Hampus och Sparbanken Eken för lektionen och hoppas kunna genomföra fler aktiviteter tillsammans i framtiden.
Image description
Lyssnande medlemmar och "Skägges" inledning. Bowling och Ekonomi är kul


/Heggan 2018-04-17

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TKK Young Stars toppar tabellen i SUL


Vårt unga lag i Svenska Ungdomsligan tog ytterligare en seger då man besegrade IK Makkabi SUL ganska klart i förra veckan. Segermarginalen blev 117 käglor och nu toppar man tabellen. Enda lag som kan gå förbi TKK är Team Gamleby SUL som har en match mot LDBS Zorita SUL kvar att spela. Vinner de den matchen är slagningen viktig. Blir marginalen liten finns vinner TKK gruppen och tar sig till finalspelet i Stockholm. Blir segermarginalen stor för Gamleby blir vi fin tvåa i gruppen men får det tuffare att nå finalspelet. Vi får hoppas på det bästa. TKKgänget har i alla fall spelat fantastiskt bra hela serien och vunnit alla matcher förutom en. Jättestarkt jobbat.
Nu håller vi tummarna och tårna.......

/Heggan 2018-04-16

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lukas vann Juniorcupen 2018


Image description

Ungdomarna i TKK spelade på fredagen sin traditionella Juniorcup, en cup med matchspel och handicap efter ålder. I årets upplaga segrade, som några gånger förr, Lukas Martinsson efter fint spel hela kvällen. I finalen fick han möta William Ljung, en kille som bara bowlat några månader och redan gjort stora framsteg, i en stenhård final som dock var avgjord efter två serier. Bronset gick till Alvin Johansson och Elias Karlsson och fyror blev Axel Björgvik, Gustav Claesson, Noel Gustavsson och Amanda Johansson.
Det var jätteroligt att se ungdomarna kämpa på banorna. Flera gjorde sin första tävling någonsin och tyckte det var spännande och lite ovant. Nu gäller det för alla att fortsätta träna hårt inför nästa interna tävling som är klubbmästerskapet.

/Heggan 2018-04-07

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dags för Sponsorevenemang med Sparbanken Eken den 16/4 klockan 19 - 21


Du som är medlem, eller eller anhörig till medlem, i Tingsryd KK och över 18 år skall absolut boka upp måndagen den 16/4 mellan 19 och 21. Då kommer Sparbanken Eken till bowlinghallen och ger en massa ekonomiska tips och delar med sig av sina "hemligheter" för att skapa en god personlig ekonomi inför framtiden.
Är du nybörjare eller ännu inte provat på bowlingsporten får du också chansen att "prova på" med hjälp av instruktör.

Eftersom Sparbanken Eken är en stor sponsor till TKK och hjälper oss att driva vår bowlingverksamhet för barn, ungdomar och vuxna till en rimlig kostnad är det viktigt att Du som medlem ställer upp på detta evenemang. Fullständigt program hittar du här nedan.
Har du frågor så hör av dig till Thomas Hegnelius.

Sparbanken Ekens inbjudan hittar du HÄR
Tingsryd KK's inbjudan hittar du HÄR

/Heggan 2018-04-04

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så var det dags för Juniorcupen den 6/4


Du som är 18 år eller yngre, nu är det dags att anmäla dig till Juniorcupen 2018. Tävlingen spelas som cup i Tingsryds Bowlinghall den 6/4 med start klockan 18. Finalen beräknas spelas vid 20.15 ungefär.
Juniorcupen spelas med handicap där den som fyllt 18 år har noll i handicap och den som fyllt 6 år har 120 poäng per serie. Cupen spelas utan "staket" och är avgiftsfri och priser delas ut. Extra roligt är att TKK även bjuder spelare och föräldrar på korv och dricka eller, helt enkelt, fika.
Anmälan skall göras på lista i bowlinghallen senast den 3/4.
All information hittar du HÄR

/Heggan 2018-03-16

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ännu en seger för TKK Young Stars i SUL


Återigen fick TKK's ungdomar i vårt SUL-Lag chansen att besegra tabellettan i grupp 3 i Svenska Ungdomsligan. Återigen tog man chansen och lyckades med tre käglors marginal vinna mot Kinna BK SUL på torsdagskvällen. Med samma lag på banan som tidigare, Elias, Sandra, Lukas och Amanda presterade man en mycket jämn match med endast 15 käglors differens mellan högsta och lägsta serien. Mycket bra lirat och grattis till segern. Nu gäller det bara att hålla i det fina spelet i resterande matcher så kanske det blir finalspel i Stockholm i maj månad. Det vore nåt det!

/Heggan 2018-03-15

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TKK SUL-lag möter serieledande Kinna BK


På Torsdag 15/3 klockan 18.00 är det dags för nästa match i Svenska Ungdomsligan. Då har våra ungdomar match mot Kinna BK vilka ligger etta i tabellen efter fyra vinster och en förlust precis som TKK. Vi förväntar oss en tuff och spännande match och alla måste tänka till i sitt spel för att täcka maximalt med rutor. Spärr är lysande.
Vi hoppas på en massa positiv publik.

/Heggan 2018-03-11

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ungdomar på bowlingläger


Tre av TKK's ungdomar var i söndags på ett breddläger arrangerat av Småland/Blekinges Bowlingförbund. Elias Karlsson, Sandra Åkesson och Lukas Martinsson förkovrade sig i Gislaved under ledning av förbundets tränare Eva Larsson och Daniel Olin. Nyttiga träningstimmar med både praktik och teori för ungdomarna inför nästkommande säsong.
Image description


/Heggan 2018-03-05

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bowling med Idrottsskolan 4/3


Den 4/3 var det återigen bowling inom idrottsskolan, Tingsryd. 22 glada, och förväntansfulla, barn var otåliga att få gå upp på banorna och spela lite riktig bowling. Fredric Flink höll först en snabb teorirepetition där alla fick, återigen, veta vad Strike, Spärr, Övertramp är för något. Dessutom en massa annat matnyttigt för en blivande bowlare.
På banorna berättade Thomas och Amandus hur man skulle hålla klotet och hur viktigt det är att man inte stör sin bowlingkompis på banan bredvid genom att vara uppe på ansatsen när kompisen spelar. Sen var det bara att sätta igång och vilken fart det blev. Underbart roligt att se.
Hoppas att många av barnen söker sig till oss i kägelklubben när det blir dags att dra igång nästa säsong.
Tack för den här säsongen, vi har haft roligt och hoppas att ni haft detsamma.
Image description
Det gäller att koncentrera sig och ha fokus på sitt klot i bowling, eller hur?

/Heggan 2018-03-04

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

B-lagsmatchen den 25/2 flyttad


Söndagen den 25/2 skulle vi spelat B-lagsmatch mot serieledarna Team Clan B. Den matchen är nu flyttad och kommer att spelas Lördagen den 21/4 klockan 10.00.
Det går bra att komma ner och heja även då.

/Heggan 2018-02-22

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TKK vann mot serieledarna i SUL


Det blev, för fjärde matchen i rad, seger för TKK Young Stars SUL i Svenska Ungdomsligan. Denna gång var det serieledande Team Gamleby som blev besegrade. I och med vinsten så toppar nu TKK serietabellen i grupp 3. Återigen var det vår trojka med Lukas, Amanda, Elias och Sandra som stod för finliret. Grattis.
I nästa match möter vi Kinna BK SUL.
Tabellen hittar ni till vänster här på hemsidan, SUL-Lag.


/Heggan 2018-02-11

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ungdomar på Bowlingturné

Image description

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TKK ångar på i Svenska Ungdomsligan


I den fjärde omgången blev det den tredje raka segern för TKK's unga kämpar i Svenska Ungdomsligan. Laget besegrade Bulltofta BK Ungdom med klara siffror och ligger fyra i tabellen på samma poäng som tvåan Kinna BK. Leder gör Team Gamleby med full pott hittills. I nästa omgång möter TKK just Gamleby och då gäller det att ta fram storspelet för att betvinga de tuffa motståndarna. Extra träning för Lukas, Elias, Sandra och Amanda anbefalles.
Tabellen hittar ni till vänster här på hemsidan, SUL-Lag.


/Heggan 2018-01-29

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu startar Bompabowlingen igen den 19 Januari


Fredagen den 19/1 startar vi upp vår populära Bompabowling för barn 3-7 år. Vi bowlar med staketen uppe mellan 17 och 18 tillsammans med de nya ledarna Daniel Johansson och Amandus Svensson.
Mail har gått ut till samtliga som var med under vårsäsongen och vi tar naturligtvis emot nya intresserade kommande bowlare.
Välkomna till en ny härlig termin.

/Heggan 2018-01-16

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NYÅRSHÄLSNING FRÅN TINGSRYD KÄGELKLUBB

Image description

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skinkvinnarna i Cupen 2017

Image description
Fredag och Lördag körde TKK sin sedvanliga skinkcup, av tradition några dagar före jul. Redan på fredagen var det dags för Bompagänget att kämpa om skinka och prisgodispåse. En påse som också, som många föräldrar hade en åsikt om, innehöll en högt ljudande tuta utöver en reflexmedalj. Tävlingsledningen kommer att diskutera detta inför nästa tävling.
Vinnare av skinkan blev Alvin Klingståhl bara några poäng före Alvin Johansson och Lucas Johansson. Jättenbra spel och kämpaanda från alla deltagare som förkovrat sig bra under hösten.

På lördagen avgjordes både ungdoms- och seniorklassen. Båda med handicapsystem. Bland ungdomarna blev det, som så många gånger förr (detta var fjärde året i rad), Lukas Martinsson som tog hem skinkan efter en het kamp mot Elias Karlsson i finalen. Elias tumme ville inte hänga med riktigt i början av finalen men han kom igen starkt mot slutet. Lukas fina spurt gjorde att han fixade till skinkan till familjens julbord även i år. Pepparkakor och "kul"-påse med medaljreflexer till samtliga.

På seniorsidan blev det kvalvinnaren Daniel Johansson som visade sig starkast i finalen. Daniel som hade hela 723 i kvalet besegarde i finalen sin broder Kevin ganska klart. Båda tog med sig skinkor hem. Den tredje skinkan i seniorklassen gick till Jimmy Larsson som i semifinalen mot Kevin Johansson klämde i med hela 248 men ändå fick se sig besegrad då Kevin var än värre med 270. De utanför prispallen, men i stegfinal, färärades en julost och samtliga fick pepparkakor.

/Heggan 2017-12-17

Dags för Skinkcupen 2017


På fredag 15/12 och Lördag 16/12 spelas den tradidionella Skinkcupen där våra medlemmar kan hjälpa till med införskaffandet av julmaten inför helgen. Vi börjar med våra yngsta, Bompagänget, på fredagen då de under sin vanliga träningstid får kämpa om den åtråvärda skinkan. Alla får pris och det brukar vara det viktigaste. Att sedan alla barn och föräldrar blir bjudna på fika gör inte dagen sämre. Lycka till alla "Bompingar".

Sedan på lördagen är det ungdoms- och seniorgruppen som träder in i handlingen. Här spelas det först kval och vi tvåtiden börjar finalspelet. De sex bästa seniorerna och tre bästa ungdomarna spelar då stegfinal där placeringarna avgörs. Även här är det priser till alla, några mer åtråvärda än andra. Lycka till ni också, ungdomar och seniorer.

Har ni ännu inte anmält sig finns det fortfarande platser kvar. Anmälningslistor finns uppsatta i bowlinghallen. Bara att fylla i.

/Heggan 2017-12-12

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idrottsskolan testade Bowling


På söndagen var det dags för Bowling inom idrottsskolan Tingstryd. Trettiotalet ungdomar, födda 2010 och 2011, testade på bowlingsporten i Tinghallen under ett par timmar. Med ett härligt go och en vilja som kan försätta berg kämpade alla för att betvinga kägelhögen. Ibland lyckades det bättre och ibland blev det lite svårare. Vi fick dock se många strikar och spärrar som kanske är den gnista som tänder bowlinglågan. Kämpaandan var det i alla fall inget fel på. Ett litet teoripass där Fredric Flink förklarade lite vad bowling är, och vad det går ut på, ingick också.
Kanske är det dessa ungdomar som utgör stommen i Tingsryd KK om en tio år? Vem vet?. Vi hoppas så i alla fall.
Ett extra stort tack till Amandus, Natalie och Fredric för storstilad hjälp under dagen.

/Heggan 2017-12-10

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TKK besegrade Djurgården i SUL


TKK´s ungdomar i Svenska Ungdomsligan besegrade Djurgården i den senaste matchen som spelades på torsdagskvällen i Tingsryds Bowlinghall. Återigen ett lite decimerat lag på grund av sjukdom men Sandra, Lukas och Amanda kämpade väl och gick segrande ur striden och ligger nu trea i tabellen. Mycket bra jobbat av TKK´s framtid.
Tabellen och spelprogrammet hittar ni till vänster under SUL-Lag.

/Heggan 2017-12-08

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arbetsschema för Julmarknaden 3/12


Nu är det återigen dags att ställa upp för TKK och se till att vi får in några kronor till vår verksamhet. Julmarknaden står för dörren och det gäller att sälja lotter som aldrig förr. Nytt rekord hoppas vi på.
Så är ser schemat ut:

12-13 Heggan och Conny (inkl. uppsättning)
13-14 Daniel E och Jimmy L
14-15 Flinken, Amandus och Elias
15-16 Gisela, Kevin J och Lukas
16-17 André, Timmie och Daniel J (inkl. nedplockning)

Den som inte kan på anvisad tid får byta med någon annan eller ringa en reserv. Bekräfta också via SMS till Conny att ni kan eller har bytt tid med någon.
Det är jätteviktigt att ni ställer upp för Tingsryd KK. Tack för hjälpen. Alla i klubben har också fått denna information via mail.

/Heggan 2017-11-22

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seger för TKK i SUL


Efter jättebra spel kunde vårt TKK lag Tingsryd Young Stars SUL vinna sin match mot LDBS Zorita SUL från Linköping. Resultatet blev 653 mot 424. En ökning för Tingsrydsungdomarna med 70 poäng från den första matchen. Fortsätt så. Bra jobbat.

/Heggan 2017-11-17

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ny match i Svenska Ungdomsligan på Torsdag 18.00


Nu är det dags för ny match i SUL. Torsdagen den 16/11 klockan 18.00 möter Tingsryd KK Young Stars SUL Linköpingslaget LDBS Zorita SUL. Matchen är en "telefonmatch" där lagen spelar i sin egen hemmahall. TKK-ungdomarna som spelar denna gång är: Amanda Johansson, Elias Karlsson, Lukas Martinsson och Sandra Åkesson.
Laget är revanschlystna efter förra matchen och vi hoppas många kommer ner till matchen och hejar.

/Heggan 2017-11-15

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så har Tingsryd Kägelklubb fyllt jämna 40 år


Nu kämpar vi på mot nästa steg, 50 år. Anrika TKK jubilerade i helgen och åt en trevlig middag och snackade mycket, både minnen och framtid, på Tingsryd Resort. 26 firade och hade en trevlig afton. Tack alla ni som kom och förgyllde kvällen. Tipstävlingen vanns av Linda Johansson som visade oanade kunskaper om vår förening. Grattis. Alla lotterivinster är utdelade.

/Heggan 2017-11-15

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tingsryd KK Young Stars SUL förlorade premiärmatchen i SUL


Trots en kämpainsats av Lukas Martinsson, Amanda Johansson och Elias Karlsson så vann BK Force SUL1 den första matchen i Svenska Ungdomsligan. Eskilstunalaget vann med 688-584. Nästa match för våra unga kommande stjärnor blir om 2 veckor.

/Heggan 2017-10-29

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spela Gratis Bowling på höstlovet


Onsdagen den 1/11, mitt under höstlovet, har Tingsryd KK gratis bowling för skolungdomar mellan klockan 13.00 och 15.00. Alla som bowlar får även fika.
Instruktör finns på plats för att hjälpa till att få till den riktigt strikevinnande tekniken.
Välkomna till en rolig stund i Tingsryds Bowlinghall.

/Heggan 2017-10-29

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TKK har ett ungdomslag i SULImage description


Tingsryd KK har anmält ett ungdomslag i Svenska Ungdomsligan, en tävling där man måste vara född tidigast 2001 och ha en tävlingslicens B hos Svenska Bowlingförbundet. Matcherna spelas som telefonmatcher, dvs att lagen spelar sina matcher i hemmahallen, och sedan rapporterar laget in resultaten till förbundet. När båda lagen rapporterat in sina resultat så kommer matchresultatet att publiceras och man vet vem som vunnit.

Alla matcher spelas enligt ”Bakers spelsätt” med 3-5 spelare per match vilken går över 5 serier.
Bakers spelsätt innebär att alla lagmedlemmar spelar en serie tillsammans, ex. spelare 1 slår första rutan, spelare 2 den andra och spelare 3 nästa och så vidare. En kul spelform som gör att man måste tänka på laget i första hand vilket är mycket utvecklande för våra ungdomar.

TKK’s lag heter Tingsryd Young Stars SUL och ingår i Grupp 3.

Finalen kommer att spelas i Stockholm den 12-13 Maj.

Matchschema:
Vecka 42-43 BK Force SUL1 - Tingsryd KK Young Stars SUL
Vecka 45-46 Tingsryd KK Young Stars SUL - LDBS Zorita SUL
Vecka 48-49 Djurgårdens IF Strikers SUL1 - Tingsryd KK Young Stars SUL
Vecka 02-03 Tingsryd KK Young Stars SUL - Bulltofta BK Ungdom SUL
Vecka 06-07 Team Gamleby SUL - Tingsryd KK Young Stars SUL
Vecka 11-12 Tingsryd KK Young Stars SUL - Kinna BK SUL
Vecka 15-16 IK Makkabi SUL - Tingsryd KK Young Boys SUL

NU KÖR VI Tingsryds Young Stars SUL. GO GO GO

/Heggan 2017-10-15

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TINGSRYD KK 40 år - Dags för dubbla jubileumsfester

Image description

Tingsryd KK bildades 1977 och fyller således 40 år under 2017. Klubben, som i år passande har kommit åter till division 1 och inlett med enbart segrar, kommer att fira detta med dubbla jubileumsfester.

Våra ungdomar under 18 år festar loss fredagen den 10/11 i bowlinghallen där det bjuds på gott att äta och dricka samt en massa bowling.

De som är över 18 år har sin fest på lördagen den 11/11 på Restaurang Mårdslycke där det kommer att serveras mat och dryck för en smärre kostnad.

Lite speciellt är att även de som någon gång varit medlem i klubben under dessa 40 år är inbjudna. Ett fint tillfälle för dagens medlemmar att träffa många "gamla stötar" som varit med under tidigare år och drivit Tingsryd KK framåt.
För deltagande i ungdomsfesten gäller naturligtvis att man ännu inte har hunnit fylla 18 år.

Här nedan kan du se inbjudningarna och all information till/om båda festerna. Tipsa gärna dina gamla TKK-kompisar om evenemanget.

Inbjudan Ungdomsfesten HÄR

Inbjudan Vuxenfesten HÄR


/Heggan 2017-10-06

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NY TID FÖR BOMPAN - FREDAGAR 17 - 18


Det blir även ny tid för Bompan den här terminen. Med början Fredag 15/9 kör vi klockan 17 - 18.
Alla knattar är välkomna. Det är helt enkelt bowlinglek med staketen uppe för 3 - 7 åringar.
Kom ner i hallen denna tid och prata med vår nya Bompaledare Sandra om du, och ditt barn, är intresserade.
/Heggan 2017-09-13

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BOMPABOWLINGEN kör igång - på ny dag = FREDAGAR


Nu kör vi igång med vår populära BOMPABOWLING för de yngsta. Öppet för alla mellan 3 och 7 år.
Vi spelar med rännstaketen uppe och glädjen står högt i tak. Ledare blir, den här säsongen,
Natalie Rosenqvist som skall se till att alla lyckas slå ner massor av käglor och tycka att
"Bowling - det är kul det".
En annan förändring är: VI HAR BYTT DAG OCH SPELAR NU PÅ FREDAGAR mellan 16 och 17.
Den som var med förra säsongen har fått information i mail om detta.

Välkommen till en ny säsong ALLA BOMPALIRARE. Anmälan kan ske på plats för nya medlemmar.
Första träning blir Fredagen den 8/9.

/Heggan 2017-09-01

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Träningsturnering för A-laget Söndag 3/9


A-laget kommer att delta i en träningsturnering i Olofström den 3/9. Deltagande lag, förutom TKK,
är Olofström och Karlskrona. Lycka till hela gänget.

/Heggan 2017-09-01

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Träningsstart Tisdag 8/8


Så var det dags att köra igång träningen inför säsongen. Alla licensierade börjar tisdag 8/8 och spelar efter utskickat träningsschema under de två första veckorna.
På försök har vi flyttat tillbaka tiderna från förra säsongen. Mer om detta separat.
Olicensierade och Nybörjare startar upp under vecka 34 på torsdagar och Bompagänget startar vecka 36.
Alla har fått mail med massor av information så kolla din mailbox och ta del av infon.

Välkomna till en ny säsong och kör hårt.

/Heggan 2017-08-04

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dags för Tingsryds Marknad - TKK Säljer lotter


Söndag 23/7
18.00 - 19.00 Lasse och Conny sätter upp lotteriståndet.

Måndag 24/7
09.00 - 10.00 Heggan och Conny
10.00 - 12.00 Daniel J och Magnus
12.00 - 14.00 Kevin J och Andreas
14.00 - 16.00 Jonas och Jimmy
16.00 - 18.00 Amandus och Elias
18.00 - 20.00 Daniel E, Jonas och Amanda
19.00 - 21.00 Timmie och André
Conny tar ner lotteriet ihop med Timmie och André.

Tisdag 25/7
09.00 - 11.00 Sandra och Heggan
11.00 - 13.00 Gia, Lukas, och Liam
13.00 - 15.00 Conny och Axel
15.00 - 17.00 Conny, Heggan
Andreas tar ner lotteriet ihop med Conny och Heggan.

Mail har skickats till alla som jobbar.

Välkomna att köpa lotter och stödja vår verksamhet
/Heggan 2017-07-21

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Årsmötet avklarat, här är styrelsen och nyheterna

Image description

Nu är årsmötet för 2016-2017 avklarat. Tiotalet medlemmar hade hörsammat kallelsen och det gick lungt till. Några nyheter blev det dock i och med att UK-posterna dubblerades både för A- och B-laget. André Fredriksson och Fredric Flink kommer att se till att vi har ett slagkraftigt lag på banan när det vankas A-lagsmatch. Amandus Svensson och Gisela Martinsson håller ordning på B-laget håller koll på att alla våra ungdomar, som vill spela i något lag, får chansen att visa upp sig på banorna i vårt utvecklingslag.

En annan nyhet är att kassören fått hjälp i och med att Camilla Jansson har gått in som adjungerad person i styrelsen och till kassörens förfogande. En bra lösning inför framtiden.

Några priser delades också ut. Guldmedaljen för vår serieseger i div. 2 visades upp och kommer att finnas i vårt prisskåpet i Bowlan. Vandringspriset för KM tilldelades Jimmy Larsson, Vandringspriset för Juniorcupen gick till Sandra Åkesson, Plakett för slagning över 900 i seriematch (första gången) gick till Andreas Sandberg och Diplom (+ nål) från Småland/Blekinges Bowlingförbund för slagna 300-serier gick till Anton Ahlberg och Joakim Håkansson.
Den nygamla styrelsen ser ut som följer:

Ordförande: Thomas Hegnelius
Sekreterare: Joakim Håkansson
Kassör: Conny Sandberg
Adjungerad: Camilla Jansson
Ledamot 1: André Fredriksson
Ledamot 2: Gisela Martinsson
Suppleant 1: Amandus Svensson
Suppleant 2: Jonas Johansson


/Heggan 2017-06-16

ÅRSMÖTET HÅLLS HEMMA HOS Thomas Hegnelius


Vårt årsmöte den 13/6 klockan 18.30 kommer att avhållas hemma hos Thomas Hegnelius på Hunnamålavägen 3 i Urshult.
Ni som uppmärksammar detta kan väl sprida vidare även om alla har fått mail om det under lördagen.
Hjärtligt välkomna alla TKK´are.
/Heggan 2017-06-10

OBSERVERA ATT LOKAL FÖR ÅRSMÖTET ÄR ÄNDRAD
INFO KOMMER SNARAST

Dags för Årsmöte i TKK


Kallelse till vårt årsmöte har nu skickats ut via mail. Vi kommer att hålla till hemma hos Thomas Hegnelius på Hunnamålavägen 3 i Urshult Tisdagen den 13/6-2017 och vi börjar 18.30. Eventuella motioner skall vara oss tillhanda senast 9/6.
Välkomna att vara med och påverka och utveckla Tingsryd KK inför framtiden.
/Heggan 2017-05-16

Klubbmästerskapet 2016-2017 är avgjort

Image description

Ungdomarnas KM
Det blev Kevin Hewer, som nog har maskerat formen tidigare under säsongen, som tog hem ungdomarnas klubbmästerskap efter mycket fint spel. Kevin landade på 640 poäng på sina tre serier med sina nya klot. Här lär nog aspirera på en A-lagsplats till hösten den gode Kevin. Fin tvåa blev Sandra Åkesson som går från klarhet till klarhet och trea Lukas Martinsson som alltid är med i toppskiktet. Fyror blev Axel Björgvik, Amanda Johansson, Hampus Magnusson och Elias Karlsson.
Det blev en mycket välspelad tillställning och föräldrar, syskon och spelare lät sig väl smaka av den goda korven och fikat.
Nu önskar vi alla ungdomar en riktigt härlig sommar och vi ses igen i början av nästa säsong. Det kommer strax ett mail med tider och annat matnyttigt så håll koll i mailboxarna.

Seniorernas KM
Årets KM blev en kamp främst mellan Jimmy Larsson och Daniel Edvardsson där Daniel hela tiden låg snäppet före. Sista serien blev avgörande och Jimmy kunde gå förbi i kraft av en mycket starkare sistaserie där han med råge tog sig förbi Daniel som ledde med två käglor inför sista serien. Snyggt kämpat.
Bronset gick till en vilt kämpane Joakim Håkansson som efter att ha fått en "morot" att kriga för i sista serien var nära att komma ifatt toppskiktet. Nu räckte det inte riktigt till men en snygg bronsplats blev det. Alla medaljörerna var över 200-snittet vilket var mycket bra. Grattis till alla kämpar som ställde upp och en extra "klapp på axeln" till medaljörerna.
Även seniorerna önskas en trevlig sommar med mycket bad och sol samt massor av bowlingträning för att komma i fullt trim till seriestarten i ettan.
/Heggan 2017-04-30

Sandra bowlade hem Juniorcupen 2017

Image description

Sandra Åkesson heter vinnaren av Juniorcupen 2017 som efter en spännande final besegrade fjolårsvinnaren Lukas Martinsson med liten marginal. Det fina vandringspriset får nu tillbringa det kommande året i hennes bokhylla. Vi säger grattis. Silvermedaljör blev alltså Lukas och bronset gick till Amanda Johansson och Elias Karlsson. Pokaler delades ut till medaljörerna. Fyror blev de färska bowlarna, som verkligen har framtiden för sig, Hampus Magnusson, Alvin Johansson och Axel Björgvik. Det blev en riktigt rolig kväll i bowlinghallen och föräldrar, syskon, och spelare fikade och åt varm korv och fick se väldigt bra bowling av Tingsryd KK´s coming lirare. Grattis till alla.
/Heggan 2017-04-21

Grattis till oss - Serieseger och klara för ettan igen

Image description

Det är redan klart. Tingsryd KK leder sin grupp i div. 2 östra svealand med 9 poäng och 2 matcher kvar att spela, ointagligt för övriga lag i gruppen. Det innebär att vi har infriat vårt löfte från bussen efter degraderingen förra säsongen. Grattis till hela laget som har kämpat storstilat under hela säsongen och förbättrat bortaspelet väsentligt vilket varit nyckeln till säsongens framgång.
Nu vilar vi inte på lagrarna utan ger järnet i de två avslutande hemmamatcherna.
På bilden ser vi laget i segermatchen (12-8) mot Team Malmoe i Tinghallen på lördagsförmiddagen.
/Heggan 2017-04-01

Dags att ladda för KM och Juniorcupen

Så här i säsongens elfte timme så är det, som vanligt, dags för både Juniorcupen och Klubbmästerskapet.

JUNIORCUPEN går av stapeln Fredagen den 21/4 med start klockan 18.00. Cupen spelas med handicap där en 18-åring får 0 poäng i handicap och en 7-åring får 110 poäng. Det brukar bli spännande, och jämna matcher, med ibland lite oväntade matchutgångar. Spelare och hejande föräldrar bjuds på fika, korv och dricka. Fina pokaler delas ut till de som lyckas bäst. Anmälningslista kommer att finnas i bowlinghallen från och med torsdag 30/3.
Titelförsvarare i Juniorcupen är Lukas Martinsson.

KLUBBMÄSTERSKAPET spelas Lördagen den 29/4 både för juniorer (upp till och med 18 år) och seniorer.
Juniorerna spelar tre serier och seniorerna den dubbla distansen (sex serier). Vi tävlar om pokaler i båda klasserna och alla juniorer får pris.
Ett fint vandringspris är också värt att kämpa för. Det utdelas till den som har det högsta resultatet över 6 serier. Vill någon junior aspirera på detta pris måste man spela ytterligare tre serier utöver de tre från junior-KM. Även under KM bjuder klubben på fika, korv och annan förtäring till spelare, syskon och föräldrar.
Exakta starttider är inte helt klara men anmälningslistor finns uppsatta i bowlinghallen från och med torsdag 30/3.
Titelförsvarare bland juniorerna är Kevin Hewer och bland seniorerna Fredric Flink.

/Heggan 2017-03-26

Idrottsskolan bowlade igen

Image description

Det var full fart i bowlinghallen på söndagen då idrottsskolan hade bowling på programmet för sista gången den här terminen. Massor av skoj trots att det var extra svårt för alla då vi skulle spela utan staket. Nu dök staketen upp ändå efter några rännslag men alla fick känna på hur det var att spela riktig bowling. Inte så lätt som det ser ut menade många. Vi i TKK hoppas ni haft kul i bowlinghallen och hoppas naturligtvis att ni kommer tillbaka till oss i våra ordinare bowlinggrupper till hösten. Tills dess, bowla väl och tack för att vi fick visa er vår härliga sport.
/Heggan 2017-03-13

Dags för Bowling på sportlovet


Onsdagen den 22 Februari, mitt under sportlovet, bjuder Tingsryd KK alla skolungdomar på gratis bowling.
Mellan 13 och 15 står banorna till ungdomarnas förfogande och instruktörer från TKK finns på plats för råd och tips. Alla som bowlar blir också bjudna på lite fika efter väl förättat värv på banorna.
Kom i tid bara, det brukar vara trångt, och vi har bara fyra banor och "först till kvarn" gäller.
Välkomna skall ni vara........
/Heggan 2017-02-09

TKK obesegrade i Alvestas Ungdomsserie

Image description

Inte en match förlorade våra ungdomar när de på lördagen deltog i ungdomsserien i Alvesta Bowlinghall.
I laget spelade Sandra Åkesson, Liam Johansson och Lukas Martinsson. Som synes på bilderna så blev de förärade med fina medaljer för sin seger, och även massor av fika och korv. Verkligen starkt jobbat av våra härliga ungdomar.
/Heggan 2017-02-04

Ungdomarnas tröjor klara och utlämnade

Image description

Ovan ser vi Sandra Åkesson visa upp våra nya ungdomströjor. Vi är mycket glada att kunna förse våra ungdomar med dessa tröjor som skall användas vid träning och tävlingsspel på ungdomsnivå. Numera har också varje spelare i TKK sin egen numrerade vattenflaska med både TKK- och Swedbanklogga.
Vi tackar Swedbank i Tingsryd att ni ställer upp och stöttar vår ungdomssatsning.
/Heggan 2016-12-20

"BompaSkinkan" vanns av Alvin

Image description

Alvin Klingståhl (i mitten) blev den som fick med sig en skinka hem efter måndagens drabbning för vår bompagrupp. Grattis Alvin.
Trots idogt kämpande kunde ingen betvinga Alvin. Tvåorna Leo Richardsson, Ville Holmqvist, Arvid Johansson och Vilmer Johansson fick medaljer och andra godsaker för sin fina insats.
/Heggan 2016-12-20

Lukas vann ungdomarnas Skinkcup

Image description

Efter ett spännande kval över tre serier kom Lukas Martinsson, som etta, Axel Björgvik, tvåa, och Elias Karlsson, trea, till finalspelet. Här blev det spännande värre när Axel Björgvik, med minsta möjliga marginal, besegrade Elias Karlsson i semifinalen.
Finalen blev dramatisk. Axel hängde på rutinerade Lukas hela tiden och det var först i slutrutorna som Lukas kunde säkra skinkan i årets Skinkcup. Grattis Lukas och övriga deltagare, vilka alla fick pris. Nu gäller det att ladda inför nästa skinkcup. Men först Julafton. Kanske några bowlingprylar ligger under granen, vem vet?
/Heggan 2016-12-18

Peter överaskade i Skinkcupen för seniorer

Image description

Tio tappra kom till start i seniorernas Skinkcup. I kvalet, över tre serier, var Peter Åkesson klart vassast tätt följd av Magnus Jummis och Andreas Sandberg. Övriga till stegfinalen blev Daniel Johansson, André Fredriksson och Daniel Edvardsson.
Siffermässigt blev semifinalmatchen mellan "Jummis" och Andreas den bästa. Här drog "Jummis" det längsta strået och vann med 260-248.
Finalen mellan "Jummis" och Peter blev en jämn och spännande tillställning där Peter såg ut att gå mot en kassaskåpssäker seger. Han tappade dock i slutet och Magnus B var oerhört nära att kliva förbi. Nu fick "Jummis" nöja sig med en lite mindre skinka medan Peters var myckkkkkket större. Andreas belönades också med en skinka medan övriga fick ostar och annat gott.
En spännande tillställning var det och vi tackar också Bumses Bowling och Café för fin service under kvällen.
/Heggan 2016-12-18

Det lackar mot Jul - Nu är det dags

Image description

Prova bowling GRATIS under höstlovet


Onsdagen den 2 November klockan 13-15 bjuder Tingsryds Kägelklubb alla höstlovslediga skolungdomar på gratis bowling i Tingsryds Bowlinghall. Instruktör finns på plats och hjälper dig att få många strikar och spärrar.

Efter bowlingen får dom som bowlar även fika.
Kom i tid, det brukar snabbt bli fullt på banorna.

/Thomas H

TKK startar bowlingsäsongen


Nu är det dags att börja kasta klot igen efter en härlig sommar.
Det kommer en annons i Smålandsposten under vecka 34 som talar om våra träningstider. Du som var med förra året kom ner på Din träningstid och du som ännu inte är medlem kan komma ner den dag du tror att du skall vara med på. Det löser sig alltid.
Vi startar med Ungdomsbowlingen och Bompan under vecka 36.

BOMPA-bowlingen för dig som är 3-7 år startar vecka 36 på Måndagar klockan 16-17. Ledare är Kevin H
UNGDOMSTRÄNINGEN 8-16 år är på Torsdagar klockan 18-19. Ledare är Heggan
UNGDOMAR MED LICENS tränar på Tisdagar och Torsdagar klockan 19-20. Ledare är Heggan
SENIORER tränar på Tisdagar och Torsdagar klockan 20-21.30

Välkomna

Är du intresserad av att spela bowling så kontakt oss via mail info@tingsrydkk.se

/Thomas H

Årsmötet för 2015/2016 avklarat


Årsmötet för Tingsryd KK hölls den 8 juni i Bollhallens konferensrum. 10 medlemmar hade hörsammat kallelsen.
Kassören meddelade att en minusbudget vänts till plus på grund av missade (!!!???!!!) kvalmatcher samt ett bra tillskott från Idrottslyftet. Kanske lite plåster på såren för degraderingen till tvåan. Medlemsavgifterna beslutades oförändrade samt även en liten sänkning på träningsavgifterna och matchavgifterna.
Styrelsen för den kommande säsongen 2016/2017 ser ut som följer:

Ordförande: Thomas Hegnelius
Sekreterare: Joakim Håkansson
Kassör: Conny Sandberg
Ledamöter: André Fredriksson och Gisela Martinsson
Suppleanter: Amandus Svensson och Jonas Johansson
UK: André Fredriksson och Amandus Svensson
Övrigt finns att läsa i protokollet.

/Thomas H

Kallelse till årsmöte i Tingsryd KK


Välkommen till Tingsryd KK´s ordinarie årsmöte i Bollhallens konferensrum onsdagen den 8 Juni klockan 18.00.
Vi bjuder naturligtvis på fika. Anmäl ditt deltagande till Heggan så vi kan dimensionera fikabrödet. Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 29/5. Skicka gärna via mail info@tingsrydkk.se

Årsmöteshandlingar kommer att skickas ut via mail under vecka 22

//Heggan 2016-05-09

Lukas Martinsson vann juniorcupen


På fredagskvällen hade våra ungdomar ädel kamp om vandringspriset i Juniorcupen. I semifinalerna Vann Lukas M mot Jamie K med 2-0 och Liam Johansson betvingade Sandra Åkesson med 2-1 efter skiljeserie där bara några käglor avgjorde.
Finalen mellan Lukas M och Liam J blev tuff där Liam efter storstilad kamp i andra serien där han, trots bra spel, fick se sig besegrad av Lukas M som därmed vann med 2-0. Det var glada ungdomar efter tävlingen där alla fick sitt lystmäte med korv och annat gott. Detsamma gällde naturligtvis även hejande föräldrar.

Image description
Glada pristagare med sina bucklor. Lukas längst till höger med fina vandringspriset.
//Heggan 2016-04-10

Kevin Hewer mästare bland ungdomarna


Det blev en mycket glad Kevin Hewer som tog hem ungdoms-KM för TKK, som spelades på torsdagskvällen, där han förärades den största pokalen, segerbucklan.
-Äntligen utbrast han efter välförättat värv.
Enda tjejen i sällskapet Sandra Åkesson tog välförtjänt hem silverbucklan efter strålande spel. Trea blev Alexander Gustafsson, som kommer mer och mer. Lukas S, Lukas M, Liam J, Oliver K samt Jamie K fick alla fjärdepriset, Samtliga spelare och föräldrar bjöds på korv, kaffe, dricka och bröd och hade en härlig kväll i bowlan. Nu ser alla fram emot Juniorcupen som går av stapeln den 29 april.

Image description Våra hårt kämpande ungdomar i KM. Prispallen till vänster.

//Heggan 2016-04-14

Flinken klubbmästare på fina 1353


Fredric Flink blev säsongens klubbmästare i TKK. Efter lördagens drabbning i Bowlan stod han som segrare i den högklassiga tävlingen. Han hade hittat ett nytt klot som gjorde hans slag rättvisa och strikarna avlöste varandra. Silvermedaljör blev André Fredriksson på 1323 poäng och bronset gick till Andreas Sandberg på 1317. Klubbmästerskapet avslutades sedan på kvällen med en klubbfest och vem som vann den förtäljer inte historien. Men roligt hade alla.

Image description
//Heggan 2016-04-10

Lyckad ungdomsfest den 8/4

På fredagen hade TKK en ungdomsfest i bowlinghallen för sina ungdomar. Det var mycket lyckat och man fick, bland annat, prova på "strutbowling". Det gick ganska bra för det flesta. Efter, under och före Discobowlingen festade man på dricka, chips och godis och som lök på laxen blev det pizza efteråt. Ett lyckat arrangemang som säkerligen återkommer nästa säsong.

Image description
Lite bevisbilder från festen.

//Heggan 2016-04-10

Bara en start i seniorernas KM på lördag


Eftersom bara åtta tappra anmält sig till KM på lördag har vi samlat samtliga
i en enda start, klockan 14.00.
Startande är: André F, Magnus B, Jonas J, Jimmy L, Fredric F, Joakim H, Andreas S och Kevin J
Lycka till
//Heggan 2016-04-07

Ungdomarnas KM är flyttat till Torsdag


Då väldigt många ungdomar var upptagna på lördag har deras Klubbmästerskap flyttats till Torsdagen den 14/4 klockan 18.00
Startlistan för Torsdag ser ut som följer: Lukas M, Lukas S, Sandra Å, Jamie K,
Liam J, Oliver K, Alexander G och Kevin H
Lycka till alla
//Heggan 2016-04-07

Mycket händer innan säsongen är slut


Här hittar du lite information om vad som händer i TKK innan vi tar sommarledigt.

Lagfotografering Torsdag 31/3 klockan 19.58

Alla har med sig, och på sig, sin tävlingströja den här dagen. Mellan ungdomsträningen och seniorträningen tar vi det årliga lagfotot och förevigar säsongens lirare.

Ungdomsfest Fredag den 8/4 klockan 17-20 (upp till 18 år)

Då brakar det loss i bowlinghallen med discobowling, pizza, dricka och snacks. Anmälan har skickats ut till samtliga som deltar i någon av våra träningsgrupper. Har du inte fått någon så skicka mail till info@tingsrydkk.se

Klubbmästerskapet Lördag den 9/4 klockan 10-17.30

Här startar ungdomarna klockan 10 eller 11 och spelar 3 serier. OM någon vill vara med och spela om vandringspriset måste man starta 10 och spela 6 serier. De tre första gäller som KM för ungdomar. Ingen handicap. Anmälningslista finns uppsatt i bowlinghallen. Sista anmälningsdag 7/4.

Klockan 12.00 startar seniorerna sitt KM. Alla spelar 6 serier utan handicap. Klockan 14.00 spelar nästa grupp seniorer sina serier. Högsta resultat gäller naturligtvis. Anmälningslista finns uppsatt i bowlinghallen. Sista anmälningsdag 7/4.
Oljeprofil under KM = Boardwalk. Nyoljat 10, 12 och 14.

KM-fest för seniorerna (över 18 år) Lördag den 9/4 klockan 19.00 i Mårdslycke

Här dukar vi upp en härlig buffé och umgås i bowlingens tecken under hela kvällen tillsammans med respektive. Anmälningslista har skickats ut till alla och absolut sista anmälningsdag är Torsdagen den 31/3.

Juniorcupen spelas Fredag den 29/4 klockan 18-22

Juniorcupen spelas med handicap efter vilken klass man går i. Gymnasieelever i 3:an har 0 i hcp medan förskoleelever har 120p per serie. Därimellan är det 10 poängs skillnad mellan klasserna. Man spelar i cupformat över 3 serier/match. Lottning sker strax före första starttid. Anmälan till info@tingsrydkk.se eller på lista i bowlinghallen senast tisdag 26/4.

Sista träningstider för terminen

Bompabowlingen slutar 25/4
Ungdomsbowlingen slutar 28/4
Seniorbowlingen slutar 28/4

Årsmötesdatum bestämt

Tingsryd KK håller ordinarie årsmöte den 8/6 klockan 18.00 i Bollhallens konferensrum.

//Heggan 2016-04-01

Ingen träning i Påsk


Träningen på skärtorsdagen den 24/3 är inställd för Ungdom, Ungdom med licens och seniorer.
Vi har heller ingen Bompaträning på annandag påsk den 28/3.
Trevlig helg på er alla
//Heggan 2016-03-18

Häng med och heja på TKK i Kristianstad och Kalmar 19/3


Kontakta Heggan om du vill åka med spelarbussen till Kristanstad / Kalmar Lördag 19/3 och heja på A-Laget som först möter Allön i Kristanstad för att senare ha en drabbning med Cahoot i Kalmar. Mycket viktiga matcher för TKK där dina röstresurser och positiva hejande kan fälla avgörandet. Avfärd 07.00.
Kostar absolut inget om du hejar ordentligt

//Heggan 2016-03-13

Idrottsskolebowling den 13/3

På söndagen hade TKK bowling igen inom idrottsskolan. Många förväntansfulla barn spelade bowling så det stod härliga till och många strikar och spärrar visades upp för publiken. Viktigast var dock spelglädjen som visades. Bowling är kul. Hoppas alla hade roligt och ni är alla välkomna till våra ordinarie träningsgrupper till hösten.

Image description
Första gruppen i väntan på att få bowla

//Heggan 2016-03-13

BOWLINGDAGS inom Idrottsskolan Söndag 13/3


På söndag är det dags igen för Bowling inom idrottsskolan. Det skall bli roligt att träffa alla härliga barn igen för att försöka ge dom ett riktigt bowlingintresse.
Alla deltagare har fått mail om vilka grupper de tillhör. Är det någon som ändå är osäker så hör av er till info@ingsrydkk.se via mail eller ring Thomas på 070-4542139 så får ni snabbt svar.
Grupp A startar klockan 1300 och grupp B kör igång 14.00. Alla håller på i två timmar med både teori och praktik på banorna.

Hjärtligt välkomna både blivande bowlingstjärnor och föräldrar.

//Heggan 2016-03-07

Raketen fick revansch i ungdomsmatchen


Efter en tuff match mot Alvestas ungdomar i Raketen på vår egen hemmaplan fick vi kännas vid en förlust med 9-11. Trots bra spel av Oscar, Jamie, Oliver och Liam kunde gästerna vinna. Nu ser vi fram emot en revansch till hösten då vi kommer taggade. Grattis Raketen till segern.


//Heggan 2016-02-29

300 för Anton Ahlberg


I matchen mot Cahoot avslutade Anton Ahlberg med en trehundring vilket vi gratulerar till. Tyvärr räckte det inte för att vinna matchen.


//Heggan 2016-02-29

Välbesökt sportlovsbowling

Image description

Årets sportlovsbowling blev en härlig tillställning med massor av bowlare och föräldrar. Tidvis var det kö till banorna. Alla hade jätteroligt och fick en första bowlinglektion av Natalie Rosenqvist. Efter avslutat spel blev det sedvanligt fika med bröd och massor av bowlingsnack. Hoppas ni kommer tillbaka till våra vanliga träningsgrupper.


//Heggan 2016-02-24

Dags för ungdomsmatch mot Raketen igen på Söndag 28/2


Nu på söndag klockan 11.00 har vi returmöte mot Raketen från Alvesta. När vi besökte dem i höstas vann vi en rolig match så de är fulla av revanchlusta nu. Bara och finslipa formen till söndag. Matchen går som "förmatch" till vår B-lagsmatch mot Glasriket B (som startar klockan 14.00).

Publik är hjärtligt välkomna att heja på våra nya stjärnor.

Laguppställning: (samling 10.30 - tag med din röda t-shirt)
Oliver Kilpeleinen
Jamie Norman Kofler
Liam Johansson
Oscar Petersson

//Heggan 2016-02-25

Spelarmöte Torsdag 18/2 klockan 18.00


Glöm inte att TKK har spelarmöte på torsdag klockan 18.00 i köket i Tinghallen. Kallelse har gått ut via mail tillsammans med dagordning. Anmälningarna strömmar in i mailboxen. Hjärtligt välkomna att gå igenom säsongsavslutningen samt nästa säsong.
//Heggan 2016-02-16

Några platser kvar i bussen till Hyltebruk/Falkenberg 20/2


Kontakta Heggan om du vill åka med spelarbussen till Hyltebruk / Falkenberg på lördag 20/2 och heja på A-Laget som först möter BK Turbo i Hyltebruk för att senare ha en drabbning med BKF Falkenberg F i Falkenberg. Avfärd 06.30.
Kostar inget om du hejar ordentligt

//Heggan 2016-02-15

På söndag smäller det, dags för bowling i Idrottsskolan


Nu på söndag 14/2 är det dags för bowling inom Idrottsskolan Tingsryd. TKK står naturligtvis för arrangemanget i Bowlinghallen och vi hoppas kunna visa alla vilken härlig sport bowlingen är. Vi berättar också om Jesper Svensson, den 20-årige smålänningen, som vann en jättetävling på den amerikanska proffsligan på söndagen och som spelar bowling med 2 händer. Det kommer alla att få prova så klart även om enhandsspelet kommer att dominera, kanske!
Alla deltagare har fått mail om vilka grupper de tillhör. Är det någon som ändå är osäker så hör av er till info@ingsrydkk.se via mail så får ni snabbt svar.
Grupp A startar klockan 1300 och grupp B kör igång 14.00. Alla håller på i två timmar med både teori och praktik på banorna.

Hjärtligt välkomna både blivande bowlingstjärnor och föräldrar.

//Heggan 2016-02-08

TKK tvåa i Ungdomsserien i Alvesta

Image description

Lördagen den 6/2 deltog TKK med ett lag i ungdomsserien som hade sammandrag i Alvesta bowlinghall. Killarna startade i åldersgrupen födda 2005 och senare. Det gick hur bra som helst för det ganska orutinerade laget och man vann en match och förlorade en. Detta innebar att man blev fin tvåa i sin grupp och fick fina medaljer för sitt slit på banorna. Grattis Oliver, Lukas och Oscar.
//Heggan 2016-02-08

TKK på Idrottsskolans upptaktsträff

Idrottsskolan i Tingsryd, där även bowling med TKK ingår hade uppstartsträff den 17/1.
Alla 20 anmälda barnen, som är födda 2009, fick testa alla idrotter som ingår
och hade jätteroligt i bollhallen där TKK även byggt en "minibana" där alla fick testa att
kasta lite klot. Kägelresarmaskinen "Flinken" fungerade utmärkt och med hans engagemang och
positiva attityd var både barn och föräldrar mycket nöjda med "Station Bowling".
Söndagarna den 14/2 och 13/3 kommer alla barn att få spela riktig bowling i Tinghallen
Ledare där är även här Flinken och Heggan + några till. Alla föräldrar fick en bowlingfolder
och barnen en egen bowlingaffisch med träningsdatum att sätta upp på väggen i sitt rum.
Alla såg fram emot att börja idrottsskolan som startar med Tennis den 24/1 och, som sagt, Bowling
den 14/2.

Image description

//Heggan 2016-01-17

Nya träningstider för Bompa och Ungdomar utan licens


Under vårterminen 2016 blir det ändrade träningstider för en del. Vi hoppas dock att förändringarna skall
vara till det bättre och att vi får plats med fler ungdomar på våra träningstider.

Bompagänget flyttar sin träning till MÅNDAGAR klockan 16 - 17. Start 18/1. Ledare är Kevin H
Ungdomar utan licens tränar på TORSDAGAR klockan 18 - 19. Ledare är Heggan
Ungdomar Med licens tränar på TISDAGAR och TORSDAGAR klockan 19 - 20 (som vanligt alltså). Ledare är Heggan
Seniorer tränar på TISDAGAR och TORSDAGAR klockan 20 - 21 (till 21.30 om fler än 8). Ledare Heggan/André/Flinken

Välkomna till en ny termin


//Heggan 2016-01-10

Jonas,Lukas och Leo tog hem Skinkcupen


Segrare i Bompagänget blev Leo Richardsson som fick en skinka med sig hem. Nu är det bara att träna på för fler strikar i framtiden.
Grattis Leo.

Segrare i Ungdomsklassen blev Lukas Martinsson som sedan länge prenumererat på en skinka till jul.
Grattis Lukas.

Till pukor och trumpeter travade Jonas Johansson in till avgörande finalen bland seniorerna. Sen gick
allt som en dans och han fick också med sig en skinka hem.
Grattis Jonas

Alla hade en fin kväll med sedvanlig ärtsoppa och korv. Grattis till alla pristagare.


//Heggan 2016-01-10

Nu är det dags för Skinkcupen den 18/12


Fredagen den 18/12 spelar hela Tingsryd KK om julskinkor. Alla medlemmar välkomna.
Först ut är Bompagänget som spelar klockan 16.00. Tre serier och priser till alla.
Ungdomar har förtur till starten klockan 17.00. De spelar med handicap enligt klass i skolan.
Går man i klass 9 får man ingen handicap. Klass 8 har 10 poäng och klass 7 har 20p o.s.v.
De tre bästa i kvalet går till stegfinal om skinkan.
Klockan 19.00 stiger seniorerna, och några ungdomar med licens, in på banan och gör upp om trofeérna.
3 serier spelas även här och de 6 bästa går till stegfinal. Seniorerna spelar med dynamiskt handicap enligt SvBF.

Under kvällen bjuder traditionsenligt på ärtsoppa, Bullens varmkorv med bröd och fika.

ANMÄLAN PÅ LISTOR I HALLEN

Välkomna till en härlig kväll i bowlinghallen med mycket bra, och rolig, bowling


Vi behöver en TÄVLINGSLEDARE för kvällen. Kontakta Heggan och meddela att DU kan ställa upp

//Heggan 2015-12-01

Några platser kvar i bussen till Varberg/Göteborg 28/11


Kontakta Heggan om du vill åka med till Varberg / Göteborg på lördag och heja på A-Laget
som först möter BS Bockarna i Varberg för att senare ha en drabbning med Kabaré BS i Stigbergshallen i Göteborg.
Kostar inget om du hejar ordentligt

//Heggan 2015-11-27

Dags att jobba på Julskyltningen Söndag 29/11


Här är arbetsschemat på Julskyltningen då vi skall sälja massor av lotter. Kontakta Lasse om något
inte fungerar. Viktigt att alla ställer upp och jobbar för föreningen, det är allas vårt ansvar. Väl mött.

11 - 12 Conny och Lasse (fixar marknadsståndet)
12 - 13 André, Jimmy och Tim
13 - 14 Heggan, Kevin J och Amandus
14 - 15 Jocke, Flinken och Kevin H
15 - 16 Lukas S, Jonas och Macke
16 - 17 Danne, Sandra och Andreas S
17 - 18 Nedmontering av marknadsståndet

//Heggan 2015-11-12

Lukas charmade alla i Sofia

Image description

Tingsryd KK's lirare Lukas Martinsson, sju år fyllda, charmade alla när han spelade en deltävling
på Europatouren i Sofia, Bulgarien.
Spelmässigt fanns det de som var lite bättre men han fick både smak för, och erfarenhet av, spel på hög
nivå. Sen hans exemplariska uppträdande på banorna i sin fina klubbtröja gjorde att han blev förärad
klot, statyett och diplom vid prisutdelningen. Snyggt jobbat Lukas
//Heggan 2015-11-05

TKK vann ungdomsmatchen mot Raketen

Tingsryds duktiga ungdomar spelade en ungdomsmatch mot Rakteten i Alvesta under höstlovet.
Efter att ha vunnit de tre första serierna med 3-2 blev det rena urladdningen i sista serien. Hela 5-0 i
slutet fastställde slutresultatet till 14-6 i TKK's favör. Bra jobbat hela laget med Sanne Gustafsson,
Sandra Åkesson, Lukas Sjöholm och Oscar Pettersson. Returmatch blir det i Tingsryd efter jul.
Image description

Här är alla glada spelare efter ungdomsmatchen
//Heggan 2015-10-29

Glöm inte "FLINKENS LÅDA" i köket Tisdag 3/11

Nu är det dags igen för Flinken att hålla låda med en massa nyttigheter.
Välkomna
//Heggan 2015-10-28

Höstlovsbowling 2015

Image description

Ett par roliga timmar med TKK avslutades med gofika för alla. Häng med i någon av våra grupper.
Välkomna //Heggan 2015-10-28

Ungdomsmatch mot Raketen den 29/10

Torsdagen den 29/10, mitt i höstlovet, spelar TKK en ungdomsmatch mot
Raketen från Alvesta i Alvesta bowlinghall. Fyrmannalag och reserv är det som gäller.
TKK ställer upp med Sandra Åkesson, Tim Kalebsson, Lukas Sjöholm,
Alexander Gustafsson och Oscar Pettersson. Avfärd från bowlan 11.30.
Har du vägarna förbi Alvesta då så titta in heja.
//Heggan 2015-10-27

Ingen BOMPABOWLING fredag 30/10

Ingen Bompabowling för våra yngsta fredagen den 30/10. Hallen är stängd.
Mail kommer att skickas ut till de vi har mailadresser till samt alla som är på träning
den 23/10 kommer att få information där av Kevin.
Sen kör vi som vanligt fredagen den 6/11 igen.
//Heggan 2015-10-22

Följ med på bortamatch i Kinna på Lördag 17/10

På lördag spelar A-laget 2 bortamatcher i Kinna med första matchstart klockan 13.00.
Det finns några platser i bussen för den som vill åka med. Det kostar inget om du hejar ordentligt under matcherna.
Bussen avgår från Tinghallen klockan 09.00 sharp.
Först till kvarn o.s.v så snabba på och anmäl dig genom att ringa till Heggan på 070-4542139
//Heggan 2015-10-12

Prova på Bowling på höstlovet Onsdag 28/10

Under höstlovet har TKK som vanligt öppet hus för ungdomar med gratis ’prova på bowling’. Onsdagen den 29/10 mellan 13 - 15 finns instruktörer på plats och alla som bowlar blir bjudna på fika. Välkommen att prova din nya spännande, och utmanande, sport.
//Thomas 2015-10-06

Dags för "Flinkens Låda" Tisdagen den 6/10 klockan 18.00

Bowlingteori á la Flinken blir det i Tinghallens kök klockan 18.00. Första timmen är fokus på våra ungdomar som bryter klockan 18.55 för att starta sin praktiska träning klockan 19.00 (och även använda sina nyvunna teoretiska kunskaper).
Klockan 19.00 flyttas fokusen över på seniorerna under en timme då även dessa beträder banorna för praktisk träning.
Lådan startar klockan 18.00 för alla.
Hjärtligt välkomna
//Heggan 2015-10-02

Följ med på bortamatch på Lördag 19/9

På lördag spelar A-laget 2 bortamatcher, den första klockan 10.40 i Lund och senare klockan 14.20 i Eslöv.
Det finns några platser i bussen för den som vill åka med. Det kostar inget om du hejar ordentligt under matcherna.
Bussen avgår från Tinghallen klockan 07.15 sharp.
Först till kvarn o.s.v så snabba på och anmäl dig genom att ringa till Heggan på 070-4542139
//Heggan 2015-09-16

Träningsstart för TKK

Träningen inför den kommande säsongen startar.
Våra licensierade spelare, som tränat på tisdagar och torsdagar,
sparkar igång den tisdagen den 18/8.

Ungdomsgruppen, som tränat på måndagarna, startar den 31/8

Bompagänget, som tränat på fredagar startar den 4/9.

Mail har gått ut till alla licensierade. Övriga kommer att få ett
mail under den närmaste veckan.

Kör gärna egen träning innan vår gruppträning börjar. Det skadar inte.

Nya medlemmar är hjärtligt välkomna. Kom ner till bowlinghallen då vi har
träningstider för "din" kategori eller skicka ett mail till info@tingsrydkk.se

//Heggan 2015-08-10

Arbetsschema på Tingsryds Marknad 27/7 och 28/7

Måndag 27/7
09.00 - 11.00 Conny och Lasse
11.00 - 13.00 Jocke och Daniel
13.00 - 15.00 Kenny och Tim
15.00 - 16.15 Sandra, Alexander och Kevin J
16.15 - 18.00 Amandus och Nathalie
18.00 - 20.00 André och Andreas
20.00 - 21.00 Conny och Lasse

Tisdag 28/7
09.00 - 11.00 Conny och Lasse
11.00 - 13.00 Jonas och Gia
13.00 - 15.00 Macke och Jimmy
15.00 - 17.00 Conny och Lasse

Den som inte kan på anvisad tid får byta med någon annan.
Det är jätteviktigt att ni ställer upp för Tingsryd KK.

/Lotteriansvarig Lasse Ahlberg
2015-07-19

TKK på Tingsryds Marknad 27-28 Juli

Tingsryd KK ställer upp på Tingsryds Marknad måndagen den 27e och tisdagen den 28 juli Vi kommer att sälja våra vanliga lotter och har marknadsstånd utanför Börjes. En riktigt bra plats som gör att vi säkert kan sälja lite extra lotter.
Vi måste också ha medlemmar som ställer upp och säljer dessa lotter. En mycket viktig del av vår ekonomi.
Kontakta omgående Lasse i Bowlan och berätta när DU kan ställa upp. Som du förstår skall vi bemanna ca 20 timmar. Du kommer också att få ett mail i din mailbox. Men som sagt, KONTAKTA LASSE OMGÅENDE.
//Heggan 2015-07-12

TKK har Årsmöte den 9/6 Klockan 18.00 i Tennisstugan Mårdslycke

Idag har kallelse till Årsmöte skickats ut till samtliga licensierade medlemmar i TKK.
Det är din möjlighet att påverka och ta del av klubbens arbete.
Årsmöteshandlingar skickas ut via mail i början av juni.
Vi bjuder på fika.
Hjärtligt välkomna.
//Heggan 2015-05-12

Jonathan bara bäst i KM 2015

Många förväntansfulla spelade klubbens KM på fredagen. Bäst av alla blev junioren Jonathan Martinsson som försvarade sin titel i juniorklassen med fina 655 på de 3 serierna. Han fullföljde sedan storstilat till 1305 över 6 serier. Därmed blev han också bäst av alla och fick en inteckning i det fina vandringspriset. Tvåa bland juniorerna blev Alexander Gustafsson och trea Lukas Sjöholm. Juniorklassen spelades över 3 serier men samtliga juniorer spelade 3 serier till för en chans att ta hem vandringspriset.

Bland seniorerna segrade återigen Daniel Johansson med 1283 före Thomas Hegnelius 1272 samt Jimmy Larsson 1240. Lite turbulent blev det vid prisutdelningen men nu är prislistan rättad och pristagarna kommer att få sina pokaler i rätt ordning.

Spelare, föräldrar och supportrar festade på varm korv och fika medan dom tittade på sina idoler på banorna. En rolig kväll blev det och vi ser fram emot nästa KM.
HÄR hittar du hela resultatlistan.

//Heggan 2015-05-10

Nu är det dags för klubbmästerskap Fredag 8 Maj

Nästan fullsatt i årets KM vilket är mycket glädjande. Vi startar klockan 18 med juniorer och några vuxna samt fortsätter klockan 20.00 med många seniorer. Runt 22-tiden vet vi vem som får äran att beskåda vandringspriset i sin egen bokhylla under det kommande året. Under kvällen bjuder klubben föräldrar och spelare på korv och fika.
Startlistan klockan 18.00 är som följer:
Lukas S, Alexander G, Gisela M, Tim K, Lukas M, Reiner B, Kenny K och Liam J
Startlistan klockan 20.00 är som följer:
Thomas H, Jonas J, Marcus A, Jonathan M, Anton A, Daniel J, André F och Jimmy L
Lottning av spelpartner och bana sker strax innan start.
Må bäste man, eller kvinna, vinna. Lycka till.

(GLÖM INTE TÄVLINGSTRÖJAN DÅ DET BLIR FOTOGRAFERING INNAN STARTEN KLOCKAN 20.00)

//Thomas 2015-05-07

TKK pressade allsvenska Olofström i kvalet

Tingsryd KK tvingade fram en tredje och avgörande match mot allsvenska Olofström i lördagens kvalmatch i Osby Bowlingcenter. TKK vann första matchen med 11-9 efter en 6-4 ledning i halvtid.
Returmatchen, som spelades direkt efter den första matchen, avgjordes i den andra serien då TKK inte mäktade med att ta någon poäng trots bra spel på många händer. TKK hade chansen ända in i sista serien men då började Olofström att hitta in och vann serien klart med 4-1 och dryga 170 poäng i slagning. Slutsiffor 13-6.
Därmed krävdes en avgörande match över en serie. Här öppnade TKK mycket bra och var i ledning på flera banpar ända in i sjätte rutan. OBS höll i sitt spel och många satte avgörande strikar medan TKK tappade och hade flera tomrutor. Rutinen avgjorde i slutrutorna och matchen slutade med en 4-1 seger för Olofström.
Trots förlusten gjorde TKK en storstilad insats och pressade det allsvenska laget, som bara var futtiga poäng från att få kvala till elitserien, till 3 matcher samt hade chansen till seger med fyra rutor kvar att spela.
Nu är det bara för Tingsrydspelarna att ladda för KM och sen sommarvila innan division 1 drar igång igen i september.
Klicka för att se matchfakta
Klicka för att läsa om matchen på Swebowl
//Thomas 2015-04-26

TINGSRYD KK kvalar mot allsvenskan


Efter en väldigt bra vårsäsong, som vanligt alltså, hamnade TKK på en hedrande andraplats i tabellen och får kvala mot Allsvenskan. Första kvalmatchen går av stapeln Lördagen den 25/4 klockan 10.00 i Osby Bowlingcenter. Vi är tacksamma om så många som möljigt stöttar oss i den viktiga matchen. Det blir derbykaraktär på lördag för motståndare på banorna är Olofströms BS, ett lag som spelade i allsvenskan under säsongen men som nu måste kvala för att hänga kvar. En spännande match blir det under alla omständigheter. Matchen spelas på oljeprofilen Seoul....
Välkomna till Osby Bowlingcenter och hjälp oss från läktaren.
//Heggan 2015-04-22

Juniorcupen 2015 avgjord

Efter att kvartsfinalerna var avklarade spelades semifinal 1 mellan Lukas Martinsson (110 hkp) och Lukas Sjöholm (70 hkp). Matchen slutade med vinst för Lukas S med 2-0 efter poängen 227-210, 251-221. I semifinal 2 på möttes Tim Kalebsson (70 hkp) och Liam Johansson (70 hkp). Denna matchen fick avgöras i en tredje serie som Tim vann. Resultatet blev 2-1 och poängen 212-181, 201-224, 209-197. I matchen om tredje pris möttes Lukas M och Liam. Matchen slutade 2-0 till Lukas M efter poängen 231-186, 240-178. I en väldigt välspelad final mellan Lukas S och Tim, med höga poäng även utan hkp. Bra jobbat båda två. Men en segrare ska utses och vinnare i årets Juniorcup blev Tim. Han vann med 2-0 och poängen 250-203, 279-260. Tim gick hem med bl.a. det fina Vandringspriset som han får njuta av i minst 1 år framåt. Tack alla, spelare, föräldrar och Lasse för en trevlig kväll och många Bullens korv!
Image description
//Conny 2015-04-17

Avslutning säsongen 2014-2015

Nu börjar säsongen lida mot sitt slut och det är avslutning i grupperna. Måndagsgruppen har sin sista träning måndagen den 13/4. Juniorcupen spelas sedan 17/4. Läs om detta nedan. Bompagänget avslutar fredagen den 17/4 med en tävling över tre serier med staketen uppe och fika för familj och spelare. Licensierade lirare avslutar då eventuellt kvalspel är avklarat. Mer info om detta senare. Juniorcupen och KM står också för dörren. Mer om detta hittar ni nedan.
Årsmöte kommer i år att avhandlas den 9/6 klockan 18.00 i Tennisstugan. Mer info om detta kommer. Boka datumet i kalendern.
//Heggan 2015-03-29

Juniorcupen fred 17/4 kl. 18.00

För er upp tom. 18 år. Spelas med handikap (18 år 0 i hkp, 17 år 10 i hkp osv). Spelas i en cupstege där varje match är i bäst av 3 serier. Matcherna lottas innan start. Ingen startavgift. TKK bjuder spelare med familjer på korv och dricka. Vandringspris till segraren samt pokal till de tre bästa. Anmälan på lista i hallen eller info@tingsrydkk.se senast tisd 14/4.

//Heggan 2015-03-29

Klubbmästerskap 2015

Spelas Fredag 24/4 och första start kl. 18.00 (beroende på antalet anmälda - håll koll på tiderna i hallen) Spelas i två klasser. Juniorerna (upp tom. 18 år) spelar 3 serier och seniorerna spelar 6 serier. Inga handikap och ingen startavgift. Ett vandringspris delas ut till den spelare som slagit bäst på 6 serier. Vill någon Junior vara med och tävla om vandringspriset spelar även de 6 serier, men de 3 första räknas i Juniorklassen. TKK bjuder spelare med familjer på korv och dricka. Vandringspris till segraren samt pokal till de tre bästa i varje klass.
Anmälan senast Ons den 22/4 på lista i hallen.

//Heggan 2015-03-29