Anton och Isak klubbmästare 2022

På fredagen 29/4 avverkade Tingsryd Kägelklubb sitt klubbmästerskap för säsongen. Det blev en härlig tillställning med en fullsatt bowlinghall och massor av gott att äta.Klubbmästare bland seniorerna blev Anton Ahlberg och bland ungdomarna var det Isak Karlsson som tog hem guldet.

Tingsryds bowlinghall visade sig från sin bästa sida under fredagen då Tingsryds Kägelklubb hade sitt klubbmästerskap för ungdomar och seniorer och Bompagänget hade sin säsongsavslutning. Det var "gamla vanliga" Stonehenge på banorna och en hel del "hyss" både på och bakom banorna. Röda käglor på alla banor vilka kunde rendera i bejublat godis, massor av mat i form av plankor med kallskuret i alla de former samt kaffe, tårta och allsköns fikabröd. Alla såg ut att stortrivasoch TKK tackar Lasse i bowlinghallen samt styrelsen för nedlagt jobb för att få allt att flyta under kvällen, villket det naturligtvis gjorde även om kvällen blev sen.

Nu ser vi fram emot hösten då vi har flera större arrangemang däribland ett träningsläger i Hässleholm för alla spelare den 3/9. Mer info om detta senare men glöm inte att redan nu boka in datumet i kalendern.Vi har också en bowlingkurs för intresserade Tingsrydsbor där vi skall försöka öka bowlingintresset i kommunen och på så sätt öka beläggningen ytterligare i bowlinghallen. Vi måste alla hjälpas åt med detta.

Till sist några rader om KM-kvällen och fullständiga resultat.

Bompa

Klubbmästerskapsdagen startade redan vid 17 då våra yngsta, Bompalirarna, tog banorna i besittning under ledning av Isak och Lukas. Många föräldrar på läktaren innebar massor av hejarop och applåder.
Det blev ingen vanlig tävling men mycket nojsande och skoj i bowlingens, och glädjens, tecken till allas glädje. 

Efter avslutat spel väntade en jättetårta med tillhörande dryck, och naturligtvis kaffe till föräldrarna. Alla lät sig väl smaka.Naturligtvis fick alla närvarande medaljer för sitt "bowlingslit" under säsongen och vi hoppas alla kommer tillbaka till hösten och fortsätter sin bowlingkarriär.

Isak och Lukas förärades, och avtackades, med en chokladask för sitt jobb med våra yngsta bowlare. Tack till er Lukas och Isak.

Ungdom

De flesta ungdomarna startade i första KM-starten kl 18. Varför klubbmästaren inte kunde koras förrän alla seniorer avslutat sitt spel närmare halv tolv på natten. Många satt kvar och njöt av den goda maten och hejade på alla som hade chansen att vinna lite godis när den röda käglan råkade stå på ettans plats. En strike då fick man välja ur godiskorgen. Klang och jubel blev det för dom som lyckades. Ett väldigt uppskattat arrangemang.

Av alla startande i ungdomsklassen var det bara Isak som spelade sista starten (+ Lukas som dock, den här kvällen, valt att spela i seniorklassen). Vi fick också vänta på segraren, nästan till mästerskapets sista slag strax innan tolvslaget.Till sist blev det Isak Karlsson som tog hem guldet på fina 1053. Rasmus Törneås och duktige Alvin Klingståhl silver resp. brons.

Resultatlista Ungdomar

Guld Isak Karlsson 1053
Silver Rasmus Törneås 1004
Brons Alvin Klingståhl 968
4 Johannes Häggblad  
4 Axel Björgvik  
4 Arvid Karlsson  
4 Jamie Kullin  

Seniorer

Sent omsider kunde även kvällens andra start köra igång. Med tre spelare per bana skulle det bli en ganska lång kväll men det glada humöret hos ungdomarna tidigare hängde med även bland de äldre.
Sent anmälde, Anton Ahlberg som varit skadad större delen av säsongen, testade att spela igen. Och som han spelade, 1329 blev segerresultatet vilket även innebär att Anton får en inskription i vandringspriset förutom den sedvanligt segerbucklan.

Lite överaskande gick silvret till Daniel Edwardsson. "Skägge" spelade oerhört bra den här gången och hotade Anton i slutet av tävlingen, dock utan att lyckas helt. Men jättebra spel hur som helst."Nygamle" liraren, som började om sin bowlingkarriär i början av 2022 efter att ha varit borta under många år, Kim Henningsson knep välförtjänt bronset efter väldigt säkert och stabilt spel. Kim kommer att bli en nyttig kugge under seriespelet kommande år när TKK skall "starta om" i tvåan. Det ser vi fram emot.

Guld Anton Ahlberg 1329
Silver Daniel Edwardsson 1303
Brons Kim Henningsson 1281
4 Lukas Martinsson  
5 Fredric Flink  
6 Timmie Gunnarsson  
7 Thomas Hegnelius  
8 Lars Janson  
9 Stefan Lindqvist  
10 Majsan Lindqvist  
11 Johan Lång  
12 Niklas Knutzén  

/Heggan

 Tack Lasse för hjälpen och supporten ända till sent på natten. Tack.