Äntligen spelades Juniorcupen - Lukas finalvann

Äntligen kunde TKK spela vår traditionella Juniorcup igen. Två år i rad har tävlingen blivit inställd pga den eländiga Covid-19 som härjat bland oss alla.

Efter en del återbud de sista dagarna innan tävlingen ställde sju deltagare upp och kämpade storstilat, ivrigt påhejade av sina föräldrar under dryga tre timmar.

Kvartsfinaler

En match gick till skiljeserie. Det var i kvartsfinalen mellan Arvid Karlsson och Johannes Häggblad där Johannes gick segrande ur striden efter tre tuffa serier. 
Bra spel dock av Arvid som börjat med bowlingen sent den här säsongen och har visat upp ett stort intresse och färdighet och kommer att utvecklas framöver.
Johannes, som har spelat några år, var lite säkrare i spärrspelet och vann slutserien med 19 käglors marginal.

I nästa kvartsfinal, den mellan Rasmus Törneås och Axel Björgvik visade Axel upp ett mycket starkt spel och vann i två raka serier och mycket bra spel, i synnerhet i den första serien.
Rasmus, en riktigt "coming man" i TKK fick inte riktigt sitt spel att stämma denna gång men han kommer igen när seriespelet startar till hösten.

TKK´s senaste medlem Mattheus Möcander kämpade väl mot övermakten i form av Isak Karlsson med många år inom sporten medan Mattheus började spela för någon vecka sedan
och visar upp ett intresse som borgar för en rolig fortsättning. Isak, som provat på A-lagsspel under säsongen tog sig till semifinal.

De senaste årens segrare (2018 och 2019 (2020 och 2021 var tävlingen inställd)) Lukas Martinsson gick vidare till semifinal redan vid banlottningen.

Semifinaler

Första semifinalen gick mellan Johannes och Lukas. Lukas var säkerheten själv och gav inte den vilt kämpande Johannes en chans trots bra spel. Lukas till final igen.

Andra semifinalen vanns av Isak som var lite starkare än Axel vilken inte nådde upp i samma spelstyrka som i kvartsfinalen. Men han kommer igen den gode Axel, nästa säsong så.....
Isak spelade jämt och säkert, som vanligt, och har utvecklats mycket under året. 

Final

Här tog Lukas kommandot i början av båda finalserierna och Isak kämpade sig upp mot slutet och men kunde inte riktigt hota, speciellt inte i första serien.
När Lukas i andra serien gjorde en miss i åttans ruta och ställde ett otagbart hål i nionde hade Isak chansen efter två strike vilket tvingade Lukas till
20 p i avslutande rutan. Rutinerade Lukas satte då en dubbelstrike i slutrutan och segern var hans. Bra finalspel från båda kombattanterna.

Under kvällen bjöd klubben på väldigt uppskattade jättepizzor, enorma om jag får säga det så, och dryck till både spelare och familjemedlemmar på läktaren.
Det blev en helkväll och alla var mycket nöjda efter kvällen. Alla spelarna fick medaljer och lite specialpriser och 1an, 2an och de 2 treorna förärades pokaler.
Segraren Lukas fick också behålla vandringspriset i sin bokhylla under ytterligare ett år och se sitt namn på ytterligare en graverad skylt på den ständigt
vandrande pokalen. Grattis Lukas

/Heggan