Bompabowlingen har startat

På fredagen den 10/9 var det dags för Tingsryd KK´s yngsta spelare att starta sin bowlingsäsong. Det handlar om barnen som är mellan 4 och 7 år och deras bowlinglek.På premiären var det tre "gamla" och hela fem nya blivande bowlingstjärnor som tagit sig till Tingsryds Bowlinghall där TKK´s Lukas Martinsson och Isak Karlsson tog hand om dem tillsammans med andra styrelsemedlemmar i klubben.

Allt såg ut som vanligt, bowlingglädje rakt igenom. Alla kämpade för att få sin första strike, spärr eller, helt enkelt, träffa käglorna. Det är svårt i början och den här första träningen kommer att göra att allt blir så mycket enklare nästkommande fredag. Då kommer man också ihåg hur man skall göra, och naturligtvis hur man inte skall göra. Det var mycket information första gången och inte helt enkelt att ta in allt som sades.

Några saker behöver dock kommas ihåg.

  • "Sprita in när man kommer till bowlinghallen"
  • Bara den som spelar skall vara uppe på banan
  • Inga fingrar bland kloten i klotstället
  • Inga händer på, och i klotreturen
  • och.....inte kliva över övertrampsllinjen
  • "Sprita ut då man lämnar bowlinghallen"

Hur man spelar är väl inte så viktigt just nu men det är alltid roligt att sätta lite fart på klotet så att käglorna yr. Populär spelstil är, precis som bland tävlingsbowlarna, tvåhandsspel. Dock med den skillnaden att eliten spelar underhandsspel och den här kommande eliten spelar överhandsspel (läs: typ fotbollsinkast).

Vi ses nästa fredag igen och har kul på banan.

Någon ny som är intresserad så hör av er till oss. (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

/Heggan