SKÄRPTA RÅDEN FÖRLÄNGDA TILL 13/12 - VIKTIGT

Den 24/11 förlängde region Kronoberg sitt tidigare beslut beträffande de lokala allmänna råden till den 13/12. Det innebär fortsatt nedstängning av vår bowlingträning för seniorer (födda 2004 och tidigare) samt
samtliga planerade bowlingmatcher (detta gäller till och med den 31/12 då nya besked skall ha lämnats). Ungdomarna fortsätter att träna som vanligt på tisdagar och torsdagar klockan 18 samt på fredagar 17 (Bompan)
Vidare så innebär det att MAX 8 PERSONER får träffas vid allmän och officiell sammankomst. Det innebär också att man skall undvika att ha fysisk kontakt med personer, andra än de man bor med, samt undvika
trängsel som i affärer, köpcentrum och andra ställen där trängsel kan uppstå. UNDVIK ATT UPPSÖKA SÅDANA STÄLLEN.

Har ni några frågor om Bowlingen i TKK så hör av er till Heggan....

Klicka på Läs Mer för att se Kronobergs råd i sin helhet.

Region Kronoberg

För den som vistas i Kronobergs län finns beslut om lokala allmänna råd:

  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Man bör också undvika vissa typer av aktiviteter om de inte går att genomföra utan fysiskt avstånd till andra, som kontaktsporter eller hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverad.
  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.

Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för arbetsplatser och för verksamheter – som exempelvis butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar – i Kronoberg och Södermanland:

  • Verksamheter och arbetsgivare bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden ovan. Arbetsgivares åtgärder kan vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar att arbeta hemifrån, och att skjuta upp tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten. Övriga verksamheter kan minimera antalet besökare vid samma tidpunkt, anpassa öppettiderna, och erbjuda digitala alternativ.

Beslutet gäller till och med den 13 december 2020, men kan förlängas.

Folkhälsomyndighetens beslut den 24 november 2020: Beslut om förlängning av lokala allmänna råd enligt HSF-FS 2020:12 i Kronobergs län (PDF, 388 kB)Öppna detta dokument med ReadSpeaker docReader

Folkhälsomyndighetens beslut den 5 november 2020: Införande av lokala allmänna råd enligt HSF-FS 2020:12 i Kronobergs län (PDF, 565 kB)Öppna detta dokument med ReadSpeaker docReader