Seriespelet pausat till den 31 december

 

Hej Bowlare i Tingsryd Kägelklubb

CoronoaPandemin ställer till det för hela samhället, bowlingen går inte fri.
Svenska Bowlingförbundet har beslutat att pausa allt seriespel på nationell nivå till och med den 31/12. Inget är klart för B-laget som spelar i distriksserien men jag har svårt att se att de skulle kunna spela några matcher. 
Det är inte alla lag som nästan bara har ungdomar i laget.

Tråkigt men sant och nu gäller det att HÅLLA I OCH HÅLLA UT. Ingen går fri från Covid-19 om oturen är framme och man är oförsiktig. Så låt oss tänka till och verkligen hålla oss undan och göra allt för att 
undvika eländet. Samtidigt läser man att det börjar bli fullt på sjukhusen i Kronoberg vilket känns illavarslande.

Det kommer nya bowlingsäsonger och nu gäller det för ALLA att hjälpa till.

Sköt om er alla och ta till er alla råd från folkhälsomyndigheten - allla råd är till för att ALLA skall kunna undvika Covid-19

Hälsningar

Heggan

MEN för oss i TKK  -   ALL TRÄNING FÖR UNGDOMAR FORTSÄTTER SOM VANLIGT MED DE RESTRIKTIONER SOM FINNS

 

Klicka på Läs Mer så kan du läsa Svenska Bowlingförbundets brev till alla distrikt och föreningar.

 

Till föreningar och distrikt,

Kopia: Förbundsstyrelsen och förbundskansliet

På grund av att de utökade lokala restriktionerna nu påverkar allt seriespel så har förbundsstyrelsen på sitt möte igår fattat beslut om nationella serien och 3-manna SM.

 

Beslut om nationella serien

Svenska Bowlingförbundet har beslutat att skjuta upp alla matcher i nationella serien med start redan i dag till och med den 31 december 2020. En huvudorsak är att så många regioner nu infört de skarpare allmänna råden att alla serier i den nationella serien berörs.  

I torsdags tog även Regionerna i Värmland, Dalarna, Västmanland och Gotland beslutet att införa skärpta allmänna råd för att minska smittspridningen av covid-19. Därmed har 18 regioner av totalt 21 infört dessa skärpta och då samtliga serier i den nationella serien berörs valde styrelsen igår kväll att skjuta upp samtliga matcher i den nationella serien till och med den 31 december 2020. Beslutet gäller från idag och påverkar därmed helgens omgång 8.  Beslutet om att skjuta upp alla matcher gäller dock inte distriktsserierna där förbundet rekommenderar distrikten att följa sin respektive regions allmänna råd som i dagsläget inte är lika i alla regioner.  

Datumet för hur länge alla matcher i den Nationella serien ska skjutas upp kan komma att förändras beroende på den situation som råder i landet gällande pandemin. Nytt beslut tas av förbundet den 18 december.  

Övrigt tävlingsspel

Vad gäller övrigt tävlingsspel och genomförande av träning har arrangören och föreningen ett ansvar att förhålla sig till de skärpta råden som respektive region informerar om och att följa förbundets rekommendationer.  

Spelare som spelar i en förening/lag som ligger utanför en region med skärpta råd, omfattas också av råden. Det finns ett undantag för yrkesverksamma idrottare som kan fortsätta träna och tävla. Definitionen av yrkesverksamma idrottare beskrivs av Riksidrottsförbundet, RF, och kan hittas via länk från swebowl.se:s speciella infosida med aktuell information om covid-19 och bowling.  

3-manna SM och DM

I går beslutade även Riksidrottsförbundet att ställa in SM-veckan i Borås i början av februari 2021 där Svenska Bowlingförbundets 3-manna SM skulle avgöras. I och med det beslutet och situationen med de skärpta allmänna råden som nu gäller ute i landet tog styrelsen i Svenska Bowlingförbundet samma dag beslutet att 3-manna SM ska avgöras men att finalspelstegen skjuts upp till våren vid ett ännu ej fastställt datum. Samtidigt får distrikten förlängd kvaltid fram till den 31 januari 2021 och ges därmed en bra möjlighet att genomföra sina DM-kval.  

De distrikt som meddelat att de inte ska genomföra sina DM denna höst har nu möjlighet att se över beslutet och därmed arrangera sitt DM i sedvanlig ordning. Det innebär att de nu återfår nu sina platser till Finalsteg 1. Tidigare extraplatser som delats ut återtas därmed. Eventuellt nya extra finalplatser kan komma delas ut om distrikt väljer att inte genomföra sitt DM. Finalorterna kvarstår i nuläget med SM-finalsteg 1 i Fyrishovs Bowlinghall i Uppsala för damerna och Bowl-O-Rama i Stockholm för herrarna. 

Senast 30 november meddelar de distrikt, som ännu ej genomfört sina DM, vilka datum de tänker spela. Meddela detta till:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Svenska Bowlingförbundet hoppas med detta att det kan skapa en tydlighet i vad som gäller under dessa utökade restriktioner och vi hoppas naturligtvis att seriespel och annan verksamhet kan komma igång igen så snart som möjligt.

Med vänlig hälsning,

 

Svenska Bowlingförbundets kansli
Telefon arb +46 (0) 8 699 60 00
Skansbrogatan 7, Box 11016, 100 61 Stockholm | www.swebowl.se

Bowling – en sport för alla – hela livet!