I dessa juletider är det nu också dax för Tingsryd KK´s traditionella Skinkcup för alla medlemmar.

Fredagen den 17/12 är alla laddade för kamp om "skinkorna". Klassvinnarna får skinka och övriga priser brukar vara julost, julkorv och annat godis.

Tidsprogram:

17.00     Skinkcupen för Bompalirarna
             alla spelar med staketen uppe

18.00     Start 1 för ungdomar och seniorer

19.00     Start 2 för ungdomar och seniorer

20.00     Finalspelet startar för både ungdomar och seniorer.

 

Under kvällen bjuder vi på korv och kaffe till spelare, föräldrar och ungdomar. Välkomna till bowlinghallen

Har ni frågor så hör av er till Heggan via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

/Heggan

 

  

Höstlovsbowling Onsdagen den 3 November

har Tingsryd KK gratis ”Prova På Bowling” i Tingsryd för grundskoleungdomar mellan kl. 12.00-14.00.

Instruktör kommer att finnas på plats för att ge råd och tips.

Välkomna till en kul eftermiddag.

Vi ses i Bowlinghallen i Tinghallen för en kul bowlingstund tillsammans...

Hälsningar 

Tingsryd Kägelklubb

 

 

På fredagen den 10/9 var det dags för Tingsryd KK´s yngsta spelare att starta sin bowlingsäsong. Det handlar om barnen som är mellan 4 och 7 år och deras bowlinglek.På premiären var det tre "gamla" och hela fem nya blivande bowlingstjärnor som tagit sig till Tingsryds Bowlinghall där TKK´s Lukas Martinsson och Isak Karlsson tog hand om dem tillsammans med andra styrelsemedlemmar i klubben.

Äntligen har spelprogrammet för säsongen 2021-2022 blivit klart, både för A-laget och B-laget.

Om man går in, här på hemsidan, och öppnar spelprogrammet kommer man in i Bits och 

dess spelprogram för A-laget och B-laget samt då även tabellerna.

Vill du ha ett enkelt spelprogram kan du se, och skriva ut, detta HÄR.

Då ser du ett komplett spelprogram för hela TKK i ett nytt fönster som du kan läsa pcj/eller skriva ut.
Du stänger fönstret när du är klar och kommer tillbaka till TKK´s hemsida.

/Heggan

 

Småland/Blekinge Bowlingförbund arrangerar ett träningsläger för ungdomar innan seriestarten i augusti. Här har alla chansen att komma väl förberedda till seriestarten i början av september. Du som är medlem i TKK har naturligtvis möjlighet att hänga med pa dessa läger.

Det finns två läger:

Ett för ungdomar mellan 8 och 16 år som vill bättra på sina bowlingkunskaper och snabbare komma upp i resultat samt ett för ungdomar mellan 13 och 21 år som vill utveckla sin bowling till en högre nivå.

Lägren är i Nässjö, i en toppmodern bowlinghall, där Bowlinggymnasiet huserar och kursledare är Peter "Peppe" Engström och Peter "Hella" Hellström från Bowlinggymnasiet och med gedigna bowlingmeriter från Elitserien och Svenska Landslaget.

OM någon har det besvärligt med transporten till Nässjö så kommer naturligtvis vi i TKK att hjälpa till. Hör bara av er till någon ledare eller direkt till "Heggan"

Kostnaden för lägren är ytterst rimlig. Tre timmars träning med proffstränare för en hundralapp, det är mumma det!

 

Klicka på någon av länkarna till lägren nedan så hittar du mer information:

HÄR hittar du all information om Breddlägret i Nässjö den 2021-08-29. För dig mellan 8 och 16 år

HÄR hittar du all information om Breddlägret i Markaryd 2021-05-15. För dig mellan 8 och 16 år

HÄR hittar du all information om Tränngslägret i Nässjö 2021-08-29 för dig mellan 13 och 21 år.

 

Har DU några frågor så hör av dig till "Heggan" på mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 070-4542139

Missa inte det här tillfället.

/Heggan

 

 

 

 

Så var då årsmötet efter den, återigen, eländiga Covid-säsongen avklarat. Att säga att det var välbesökt är väl att ta i men det serverades härlig paj med vaniljsås och kaffe. Att sedan vädret var fantastiskt kunde heller ingen undgå att märka och njuta av.

Ett stort tack till Stefan och Majsan som härbärgerade alla i sin fina trädgård. Tack för det.

Vill du läsa lite mer om mötet, även om det kommer utförligare text med protokollet så klicka dig vidare här på sidan genom "Läs Mer -  knappen"

Detta Mail har skickats till samtliga medlemmar och innehöll Årsmötesdokument samt vägbeskrivning till Stefan och Majsan där vi kommer att hålla mötet utomhus.

Ring Heggan om ni undrar över något, 070-4542139

------------------------------------------------------------------------------------

Hej TKK-are

 

Äntligen blir det årsmöte för oss i TKK TORSDAGEN DEN 17 Juni klockan 18.00

Vi kommer att hålla det så smittsäkert det går och mötet hålls utomhus.

Den ekonomiska redovisningen delas ut på mötet.

Vi håller till utomhus på Stefan och Majsans terrass i Kvarnamåla och mötet börjar 18.00

Hittar Du inte eller kan du inte ta dig dit för egen maskin så hör av dig till Heggan senast Tisdag 15/6 (maila eller ring/messa 070-4542139) så ser vi till att du kan komma till mötet.

SAMÅK GÄRNA.

(Karta finns bilagd detta mail och adressen är Stefan & Majsan Lindqvist, Drottningvägen 10, Kvarnamåla, Väckelsång)

Vi vill att ALLA som kommer på mötet anmäler sig senast 15/6 så vi vet hur många som kommer. De som redan tidigare har anmält sig behöver
inte göra det på nytt. Vi vet att Ni kommer. Anmälan sker lämpligen genom att svara på detta mail, enkelt snabbt och smidigt.

Hoppas alla har möjlighet att närvara och att alla kommer fullproppade med idéer om hur vi skall behålla, men helst flytta fram, positionerna för A-lag,
B-lag och ALLA spelare individuellt.

Det är också viktigt att VI får till en rekrytering av nya medlemmar, ett måste för att klubben skall överleva. OCH det är VI som nu är medlemmar som
skall fixa det. ALLA måste här hjälpa till. Tänk igenom hur DU vill att det skall gå till och vad DU kan bidra med……………

Vi ses på Torsdag – Välkomna…….och glöm inte att anmäla dig….

Så ser fram emot en ny bowlingsäsong med utmaningar och härliga bowlingmatcher – Härligt – BOWLING ÄR KUL

 

Hälsningar

Tingsryd Kägelklubb

Styrelsen

 

Uppdatering 2021-05-30

 Nytt...Mötet kommer att hållas live och information om var kommer i dokumentationen som skickas ut i tid före mötet...Nytt

-----------------------------------------------------------------

Hej alla medlemmar

Vid styrelsemötet den 6/5 bestämdes att vi skall hålla styrelsemöte Torsdagen den 17 Juni klockan 18.00

Med tanke på rådande pandemisituation och restriktioner är det ännu inte beslutat om mötet skall hållas live eller digitalt. Vi återkommer om detta snarast.

Kallelse kommer också de närmaste dagarna via mail till alla.

Dokumentation skickas ut någon vecka innan mötet.

Hälsningar

Thomas Hegnelius

Ordförande

 

 

den 1:a juli träder de nya klotreglerna i kraft. Det innebär att balanshål inte längre är tillåtna varför många måste se till att få dessa pluggade om man har sådana. I de flesta fall räcker det med att plugga igen balanshålet för att klara viktgränserna men det kommer säkert att finnas tillfällen då detta inte räcker.
Om man spelar 2-hands och har tumhål som inte användes räknas tumhålet som balanshål och är således förbjudet. Att tänka på.
Det är då bra att ha lämnat kloten till en kunnig klotborrare som kan hantera en sådan situation utan att sätta spelaren på "pottkanten" senare under säsongen.

Samordna

Det kanske vore smart att samordna pluggningarna inom TKK liksom transporten till och från en klotborrare. Om det skulle hjälpa dig så hör av dig till Heggan så skall jag försöka hitta någon för jobbet.
Det kan ju handla om ganska många klot. Kostnaden, som naturligtvis var och en får stå för, vet jag inte riktigt ännu men så snart jag vet hur många klot som skall pluggas från oss så kan jag försöka förhandla fram ett bra pris från någon.

På swebowl.se finns det en artikel om just detta. Här hittar du länken till artikeln

Som sagt, har du frågor så hör av dig.....

/Heggan

Alla medlemmar i TKK har fått ett mail med en enkät att fylla i och returnera till Heggan. Mailet går också att läsa här på hemsidan, men bara om du är inloggad.

Jag vill bara påminna om ditt svar vilket är oerhört viktigt för oss i styrelsen för att kunna planera för en ny säsong med Tingsryd KK. Jag ber Er därför ta tag i detta
absolut omgående.

Tack på förhand för ditt snabba svar

Hälsningar
Heggan

 

Så vet vi att den innevarande säsongen tog slut redan i november 2020. Då stoppades allt seriespel och i februari tog Svenska Bowlingförbundet beslut om att avsluta hela bowlingsäsongen.

En del hallar hur kunnat hålla öppet för alla medan vissa varit stängda helt, precis som vår hemma hall Tingsryds Bowlinghall.

Till och från har ungdomar födda 2008 och senare haft tillåtelse att träna och en hel del har gjort så. Stefan/Lars/Gia har hållit igång ungdomarna på tisdagar och Fredric på torsdagarna.
Från och med februari har även ungdomar födda 2002 och senare kunnat träna. Även Bompagänget har kommit igång på fredagarna under ledning av Andreas, kul tycker vi.

Inför säsongsavslutningen som kulminerar med årsmötet i början av juni har styrelsen och valberedningen en hel del att göra. Både avslut av innevarande säsong och planering av nästkommande.
I detta ingår att bestämma vilka lag som skall anmälas till nästa år och då måste det till en inventering av tillgängliga spelare. Vi utgår från att ingen hoppar av och att, förhoppningsvis, några nya eller nygamla kommer till.
Vår förhoppning är att kunna ställa upp med ett A-lag och ett B-lag, där stommen och fokus skall vara våra duktiga ungdomar.

För denna inventering kommer alla att få ett mail med ett frågeformulär som vi vill ha besvarat snarast möjligt och så fullständigt som möjligt. Det är utifrån dessa svar vi skall planera nästa bowlingsäsong, en säsong som vi verkligen hoppas skall bli en helt normal säsong. Ta er tid att besvara och skicka in. Det gäller bara att klicka på svara, fylla in svaren och sen klicka på skicka.
Det kommer inte att ta så lång stund.

Som tidigare år fortsätter vi träningarna, för de som är tillåtna att träna, april månad ut.

Glömde också en sak. Kassören Sandra har gjort uträkningar på hur mycket, de som inte kunnat träna under säsongen på grund av coronarestriktioner, och som har betalt alla avgifter, skall få tillbaka.
De som svarat på hennes messengerförfrågan har redan fått sina pengar. Ni som har undringar om detta skall kontakta Sandra. Mailadressen finns här på hemsidan där du hittar styrelsen.
Som sagt, hör av er till Sandra.

Det om detta, nu tänker ni igenom hur Ni vill ha nästa säsong och sen fyller i enkäten OCH skickar in den.

Hälsningar
Er nästan osynlige Ordförande som väntar på vaccsin

/Heggan

Det rör på sig när det gäller Coronaviruset.

Under vecka 9 är det bara tillåtet för ungdomar födda 2008 och senare att träna enligt besked om Skärpta regionala restriktioner i Kronobergs län under vecka 09.

Det innebär att vi kan träna som vanligt under veckan dock utan att Simon och Rasmus kan vara med. Dessa är informerade.

Hoppas verkligen att detta tar slut någon gång så se till att hålla avstånd och följa restriktionerna så går det snabbare.

Hälsningar

Heggan